Μιχάλης Μητσός: Ο κομισάριος Μουλόπουλος θα ορίσει τι είναι κριτική πεζοδρομίου;

15:25 19/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Μιχάλης Μητσός, με κείμενό του στα σημερινά ΝΕΑ διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γίνει καμιά παρέμβαση στη δουλειά των δημοσιογράφων μέχρι σήμερα, παραθέτει όμως τη δήλωση του Βασίλη Μουλόπουλου ότι θα συνεχιστεί η κριτική στην κυβέρνηση, αλλά αυτή δεν μπορεί να είναι πεζοδρομίου. «Ποιος θα ορίσει το πεζοδρόμιο;» αναρωτιέται και προβλέπει ότι θα έρθουν συγκρούσεις.

Διαβάστε τι έγραψε:

Κανένας Μουλόπουλος δεν έχει επέμβει στα κείμενά μας. Όχι ακόμη τουλάχιστον. Θα αλλάξει αυτό τις επόμενες ημέρες; Θα μας φωνάζει ο κομισάριος και θα μας λέει τι να γράφουμε;

Ο ίδιος το αρνείται. Οπως είπε χθες σε μια συνέντευξή του, «η κριτική απέναντι στην κυβέρνηση θα συνεχιστεί, αυτός είναι ο ρόλος των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης».

Υπόχρεοι. Εσπευσε να προσθέσει όμως και κάτι άλλο: «Απλώς η κριτική δεν πρέπει να είναι πεζοδρομίου». Τι εννοεί ο ποιητής; Ποιος θα ορίσει το πεζοδρόμιο; Αγνωστο. Προμηνύονται λοιπόν συγκρούσεις. Ποιος θα νικήσει; Και πάλι θα το καταλάβετε. Και θα κανονίσετε την πορεία σας, είναι βέβαιο.

Δεν μας εξαγόρασε κανείς, ούτε κυριολεκτικά ούτε μεταφορικά. Κι αν δεν εμφανιστεί σύντομα κάποιος επενδυτής, θα πεθάνουμε, με ή χωρίς Μουλόπουλο. Κάποιοι θα τρίβουν τα χέρια τους. Κάποιοι θα έρχονται στον τάφο μας. Αλλά δεν είμαστε εκεί. Οχι ακόμη τουλάχιστον.

Keywords
Τυχαία Θέματα