Πυρετώδεις προετοιμασίες για την ορκωμοσία Τραμπ – Το μενού της δεξίωσης (ΒΙΝΤΕΟ)

14:59 19/1/2017 - Πηγή: Aixmi

H ασφάλεια της τελετής ορκωμοσίας είναι εκείνη που θα κοστίσει περισσότερο από καθετί σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που βγάζουν το κόστος της αυριανής λαμπερής τελετής όπου ο Ντόναλτν Τραμπ θα αναλάβει κι επισήμως τα ηνία της εξουσίας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, ολόκληρη η τελετή θα κοστίσει 200 εκατ. δολάρια ενώ συγκεκριμένα η ασφάλεια της αυριανής

τελετής ορκωμοσίας του Τραμπ θα κοστίσει περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια, καθώς αναμένεται να συμμετέχουν 28.000 τοπικοί, πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί αστυνομικοί. Το κόστος αυτό θα καλυφθεί τόσο από λεφτά φορολογουμένων όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Η αρμόδια επιτροπή του Τραμπ έχει συγκεντρώσει 90 εκατ. δολάρια από χορηγίες επιχειρήσεων και ιδιωτών, σχεδόν διπλάσιο ποσό από τις δωρεές των προηγούμενων τελετών ορκωμοσίας.

Μάλιστα,σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal,ιδιώτες προσφέρουν επιταγές έως και 1 εκατ. δολ. προκειμένου να χαρούν πολλά πλεονεκτήματα όπως πρόσβαση στη διοίκηση, περιλαμβανομένου και δείπνου με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, γεύματος με ξεχωριστά μέλη του Καπιτώλιου και εισιτήρια για μία από τις 1.500 θέσεις στο δείπνο υπό τα κεριά παρόντος του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μελάνια.

Τα χρήματα των φορολογουμένων, περίπου 100 εκατ. δολ, θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τα λοιπά έξοδα της τελετής. Ο λόγος που η ασφάλεια θα στοιχίσει τόσο πολύ είναι ότι ενώ μέσα στο Καπιτώλιο θα ορκίζεται ο πρόεδρος και θα γευματίζουν οι εκλεκτοί 200 καλεσμένοι του, απέξω θα διοργανώνονται πορείες διαμαρτυρίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ και γι αυτό ξεχωρίζει επιπλέον αυτή η τελετή ορκωμοσίας εκτός από το κόστος της!

Περίπου,λοιπόν, 200 καλεσμένοι θα παρακαθίσουν σε γεύμα στο Καπιτώλιο μετά την τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, στο πρώτο του επίσημο γεύμα ως προέδρου. Ανάμεσα στους καλεσμένους είναι μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου αλλά και οι μέλλοντες υπουργοί του Τραμπ.

Το γεύμα θα ξεκινήσει με αστακό από την πολιτεία του Μέιν και με γαρίδες με σος σαφράν και θρυμματισμένα φιστίκια. Το δεύτερο πιάτο θα περιλαμβάνει μοσχαρίσιο φιλέτο με σος μαύρης σοκολάτας ενώ το επιδόρπιο θα είναι σουφλέ σοκολάτας και παγωτό με γεύση βανίλιας και κερασιού.

Για τα ποτά που θα συνοδεύσουν το γεύμα έχουν επιλεχθεί κρασιά από οινοποιεία της Καλιφόρνια. Το γεύμα θα ολοκληρωθεί με δροσερή σαμπάνια Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την παράδοση, το γεύμα οργανώνουν οι γερουσιαστές της επιτροπής που είναι υπεύθυνη για την τελετή ορκωμοσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα