Βενιζέλος: Ο εξ απορρήτων του Τσίπρα πήγε να ελέγξει τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ

15:05 19/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Βέβαιος ότι ο Βασίλης Μουλόπουλος ανέλαβε τις τύχες του ΔΟΛ με στόχο να ελέγξει για λογαριασμό τυ Σύριζα τις εφημερίδες του, εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, είπε ότι «δεν πρόκειται για επιστράτευση ενός δημοσιογράφου με παράδοση στον ΔΟΛ,

αλλά για έναν άνθρωπο που είναι εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, πρόεδρο μέχρι χθες του ΔΣ της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ, έναν άνθρωπο με καθοριστικό, πολύ σημαντικό ρόλο στην άσκηση της εξουσίας, έστω από παράπλευρες θέσεις». Και πρόσθεσε: «Ποιος, λοιπόν, μπορεί να πειστεί ότι η μετάκλησή του για να αναλάβει την προσπάθεια διάσωσης του ΔΟΛ είναι αθώα και όχι μια προσπάθεια πολιτικού, οικονομικού και επιχειρηματικού ελέγχου επί του συγκροτήματος Λαμπράκη, που είναι ένας μηχανισμός ενημέρωσης, ένας ιδεολογικός μηχανισμός, τελικά ένας θεσμός της δημοκρατίας»;

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπάθησε αλλά απέτυχε να ελέγξει το τηλεοπτικό πεδίο και τώρα επιχειρεί το ίδιο στο χώρο των εφημερίδων. «Η εφημερίδα δεν ανήκει στον Ψυχάρη, ανήκει στους αναγνώστες και τους εργαζόμενους. ΤΑ ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ, έχουν μια άυλη αξία, και αυτό δεν μπορεί να το ελέγξει κανένα σύστημα εξουσίας όσο κι αν το επιχειρήσει. Το να επιχειρείς να ελέγξεις μέσα από εκβιασμούς και πιέσεις –ποινικές, χρηματοοικονομικές και πολιτικές– ένα συγκρότημα εφημερίδων που ανήκει στον χώρο του προοδευτικού κέντρου είναι κάτι που δεν ανέχεται μία σύγχρονη, πλουραλιστική δημοκρατία».

Το να επιτίθεται ένας πρωθυπουργός σε εφημερίδες είναι ακραία εκδήλωση λαϊκισμού, τόνισε σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, , ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έκανε λόγο για επιχείρηση ελέγχου των εφημερίδων μέσω εκβιασμού.

Όσον αφορά στη δικαστική «περιπέτεια» του κ. Ψυχάρη τόνισε: «Σίγουρα τελείς υπό πίεση όταν οι πιστώτριες τράπεζες κινούν τη διαδικασία της πτώχευσης ουσιαστικά, της εκκαθάρισης εν λειτουργία, όταν σου κλείνουν τις πιστωτικές γραμμές, όταν δεν επιτρέπουν να πληρωθεί ούτε καν το προσωπικό για τα δεδουλευμένα και, βεβαίως, όλα αυτά επισημοποιήθηκαν με έναν απροκάλυπτο τρόπο».

Σχετικά με όσα είπε ο πρωθυπουργός περί προπηλακισμού του από τις εφημερίδες του ΔΟΛ, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για παράδοξη νοοτροπία: «Δεν έχουν καταλάβει τι είδους κριτική ασκούσαν ως αντιπολίτευση. Το να επιτίθεται ένας πρωθυπουργός σε εφημερίδες είναι ακραία εκδήλωση λαϊκισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα