Κουτσούμπας: Ούτε συνεργασία με άλλους, ούτε διαρχία με Παπαρήγα

17:51 28/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Στον μοναχικό δρόμο που ακολουθεί το ΚΚΕ εδώ και 20 χρόνια, αρνούμενο κάθε συζήτηση για συνεργασία με άλλα κόμματα, εμμένει ο νέος Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, αφήνοντας έτσι μετέωρες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μετεκλογική κυβερνητική συμπόρευση.

Είναι προφανές ότι η ηγετική ομάδα του Περισσού (Παπαρήγα -Γόντικας), έδωσε το το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στον άνθρωπο που συμμερίζεται απολύτως τις απόψεις

της, αφού πρώτα φρόντισε να αποκλείσει (ακόμη και από τη συμμετοχή στο συνέδριο) όλους εκείνους που είχαν διαφορετική άποψη.

Εξέλιξη που δίνει το δικαίωμα στον Δημήτρη Κουτσούμπα να λέει «οι θέσεις μας ψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία στο συνέδριο»…

Μιλώντας στη Realnews (στον Βασίλη Σκουρή) πλέκει το εγκώμιο της Αλέκας Παπαρήγα, για την οποία δεν είχε πει το παραμικρό στη συνέντευξή του στον «Ριζοσπάστη» της περασμένης Κυριακής -πράγμα που είχε προκαλέσει πολλά σχόλια.

Φροντίζει, πάντως, να διαψεύσει με απόλυτο τρόπο τα σενάρια περί διαρχίας στο κόμμα -μιας που ο ίδιος δεν είναι βουλευτής και η Παπαρήγα θα είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ μέχρι τις εκλογές.

«Στο ΚΚΕ δεν υπάρχει ούτε διαρχία ούτε μοναρχία», λέει. «Υπάρχει η συλλογική καθοδήγηση του κόμματος με τον ιδιαίτερο καταμερισμό και την ευθύνη του καθενός που αποφασίζουν και καθορίζουν τα εκλεγμένα από το Συνέδριο όργανα του κόμματος. Η προσφορά της συντρόφισας Αλέκας Παπαρήγα στην ιδεολογική και πολιτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι μεγάλη και αδιαμφισβήτητη, αναγνωρίζεται όχι μόνο από όλους και όλες στο κόμμα αλλά και ευρύτερα, μέσα από τους απλούς ανθρώπους, αλλά και διεθνώς. Συνεχίζει και θα συνεχίσει να συμβάλει με την τεράστια πείρα της σε όλη αυτή την προσπάθεια του κόμματος, μαζί με πολλά ακόμη στελέχη του κόμματός μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα