Έρχεται μεγάλος ανασχηματισμός – Ποιοι υπουργοί φεύγουν, ποιοι μπαίνουν

20:01 27/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Το απόλυτο κυβερνητικό μπάχαλο της τελευταίας εβδομάδας χτύπησε «συναγερμό» στο Μέγαρο Μαξίμου και ήδη ο πρωθυπουργός αλλάζει γραμμή, φέρνοντας πιο κοντά τον ανασχηματισμό, στον οποίο σκεφτόταν να προχωρήσει τον Ιούνιο.

Η δημόσια αντιπαράθεση των «Αντώνηδων της ΔΗΜΑΡ» (Μανιτάκη και Ρουπακιώτη), ο αιφνιδιασμός Βρούτση με τροπολογία που κατήγγειλε δημόσια το ΠΑΣΟΚ, καθώς και η ανταρσία της (επίσης ΔΗΜΑΡίτισας) Σκοπούλη, μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, έπεισαν τον Αντώνη Σαμαρά

ότι πρέπει να επιταχύνει τις εξελίξεις.

Η αλήθεια είναι πως δεν ήθελε να φανεί ότι ενδίδει στις πιέσεις Βενιζέλου για αλλαγές στο τρόπο της κυβερνητικής λειτουργίας και στα πρόσωπα, αλλά η εικόνα ξεκουρδισμένου γραμμόφωνου του υπουργικού σχήματος δεν του αφήνει περιθώρια.

Άλλωστε, τώρα πια ανασχηματισμό φαίνεται πως θέλει και ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ρίχνει ιδιαίτερο βάρος και στη δημιουργία συντονιστικού οργάνου (από εκπροσώπους των τριών κομμάτων), για την αποφυγή ενδοκυβερνητικών αντιπαραθέσεων.

Η Εβδομάδα των Παθών που ξεκινά, δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία για αρκετούς υπουργούς. Ο Αντώνης Ρουπακιώτης μάλλον θα αποχαιρετήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως και ο υπουργός Εργασίας Νίκος Βρούτσης. Την ίδια τύχη, πιθανότατα, θα έχει και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ειδικά για το υπουργείο Υγείας ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να ξηλωθούν όλοι. Δηλαδή και ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς και η υφυπουργός Σκοπούλη.

Προς αντικατάσταση οδεύει και ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βαλίτσες πρέπει να ετοιμάζει ο επί της Ναυτιλίας, Μουσουρούλης, όπως και ο υπουργός Ενέργειας, Λιβεριάτος.

Μην εκπλαγείτε αν τον δρόμο προς την έξοδο δει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο ανασχηματισμός θα είναι ευρύτατος, δεν θα γίνουν απλώς δυο τρεις διορθωτικές κινήσεις. Από το ΠΑΣΟΚ θα μπουν πολιτικά στελέχη (Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Πάρις Κουκουλόπουλος και άλλοι), ενώ ερώτημα παραμένει η επιλογή του Φώτη Κουβέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα