Κιλκίς: Συνεχίζονται ακόμα οι σεισμικές δονήσεις!

20:28 2/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Στο ρυθμό των Ρίχτερ συνεχίζει να χορεύει το Κιλκίς, με την τελευταία αισθητή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, να καταγράφεται λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα .

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα βόρεια από το Δροσάτο, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Οι σεισμολόγοι επισημαίνουν ότι αυτή η ακολουθία είναι αναμενόμενη, καθώς το φαινόμενο αναμένεται να εκτονωθεί τις επόμενες 24 ώρες.

Σημειώνουν άλλωστε ότι «η δραστηριότητα

είναι φθίνουσα, όσον αφορά τη συχνότητα και το μέγεθος των δονήσεων, ενώ το ρήγμα εκτείνεται σε μια απόσταση 5 έως 5,5 χιλιομέτρων. Είναι μικρή απόσταση και ως εκ τούτου δεν δικαιολογεί την εκδήλωση πολύ μεγαλύτερου σε μέγεθος σεισμού από τον σημερινό.»

Η περιοχή βόρεια του Κιλκίς, κοντά στη λίμνη Δοϊράνη, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη λεγόμενη «Σερβομακεδονική Ζώνη», στο παρελθόν δεν «έδωσε» ισχυρούς σεισμούς και αυτό ενισχύει την αισιοδοξία ότι η δόνηση των 4,7 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός.

The post Κιλκίς: Συνεχίζονται ακόμα οι σεισμικές δονήσεις! appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα