Πώς θα υπερβούν Τσίπρας-Κοτζιάς το όχι Καμμένου για τα Σκόπια

18:34 2/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Σχέδιο υπέρβασης της κατηγορηματικής διαφωνίας του Πάνου Καμμένου σε ενδεχόμενη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, έχει επεξεργαστεί ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών. Ήδη ο Νίκος Κοτζιάς δημοσιοποίησε τις βασικές παραμέτρους του στον Βασίλη Σκουρή (στον Real

fm).

Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των βουλευτών, ανεξάρτητα από κόμματα, στην πρόταση που θα φέρει στο Κοινοβούλιο.

«Θα υπάρξει η σχετική πλειοψηφία στη Βουλή, καθώς η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αντιλαμβάνομαι ότι μερικοί ενοχλήθηκαν επειδή είπα ότι η πλειοψηφία θα είναι βουλευτών και όχι κομμάτων. Και να με συγχωρέσετε πάρα πολύ. Στη Βουλή οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με την πλειοψηφία των κομμάτων. Δεν έχουμε μία κομματοκρατούμενη δημοκρατία όπου είναι επτά τα κόμματα και πρέπει τα τέσσερα τουλάχιστον να συμφωνούν. Στη δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία των βουλευτών. Και αυτή νομίζω ότι θα υπάρξει. Και να σας πω και κάτι άλλο; Ας υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε αυτή η πλειοψηφία. Δεν θα ερχότανε η απόφαση και τι θα κάναμε; Ε, 25 χρόνια έμεινε άλυτο το πρόβλημα θα προσθέταμε άλλα δύο».

Ο υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι ακόμη και αν διαφωνήσει ο αρχηγός των ΑΝΕΛ με την πρόταση που θα υποβάλλει, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει. Σημείωσε, πάντως, ότι στη διαπραγμάτευση που θα αρχίσει με τα Σκόπια, προφανώς θα υπάρξουν «κόκκινες γραμμές», τις οποίες ωστόσο δεν θέλησε να προσδιορίσει δημοσίως.

«Αναζητούμε τη λύση, ασφαλώς με συμβιβασμούς, αλλά όχι, όπως λέω, εγώ σάπιους συμβιβασμούς αλλά δημιουργικούς και προσθετικούς, και ασφαλώς δεν κοιτάμε την εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο είτε στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας είτε στα μικροκομματικά συμφέροντα που υπάρχουν σε ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Πώς θα υπερβούν Τσίπρας-Κοτζιάς το όχι Καμμένου για Σκόπια

The post Πώς θα υπερβούν Τσίπρας-Κοτζιάς το όχι Καμμένου για τα Σκόπια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα