Κύπρος: πρώην Πρόεδρος χρωστάει 48.000 ευρώ!

18:53 2/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Η υπόθεση αφορά τον Γιώργο Βασιλείου, όπως αποκάλυψε σήμερα η Ελεγκτική Υπηρεσία Κύπρου.

Και ειδικότερα τη διαμονή του πρώην Προέδρου σε πολυτελή ξενοδοχεία στο Λονδίνο κατά το 2000, όταν πλέον είχε λήξει η θητεία του στο προεδρικό αξίωμα.

Η αναφορά της Επιτροπής κάνει λόγο για: «προκαταβολές συνολικού ύψους 48.087 ευρώ, αφορούν σε έξοδα διαμονής στο Λονδίνο κατά το 2000 πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας (εκτός περιόδου θητείας του στο προεδρικό αξίωμα)».

Η Ελεγκτική Υπηρεσία διευκρινίζει ότι το ποσό των 48.087

ευρώ, αφορά σε διαμονή του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου, της συζύγου του, των δύο θυγατέρων του μαζί με τους συζύγους τους και δύο άλλων ατόμων, στα ξενοδοχεία Langham Hilton Hotel, Bloomsbury Park Hotel και Le Meridien Grosvenor House στο Λονδίνο, για κάποιες μέρες για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2000.

Εκτός από τα έξοδα διαμονής περιλαμβάνονται και διάφορα άλλα έξοδα όπως mini bar, εστίαση, τηλεφωνήματα, καθαριστήριο, φιλοδωρήματα.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία λέει ότι αναμένει από το υπουργείο Εξωτερικών «να απαιτήσει την άμεση εξόφληση των όποιων οφειλομένων ποσών».

Ο ίδιος ο Γ. Βασιλείου δηλώνει άγνοια και στο σταθμό ΡΙΚ είπε ότι «δεν ενημερώθηκε από κάποιο αρμόδιο σχετικά με το «χρέος».

Διευκρίνισε πως το «χρέος» πιθανόν να αφορά την περίοδο που είχε μεταβεί στο εξωτερικό για εγχείρηση και τα έξοδα τότε είχαν καλυφθεί από την κυβέρνηση.

The post Κύπρος: πρώην Πρόεδρος χρωστάει 48.000 ευρώ! appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα