Ο Παπακωνστα​ντίνου «ούτε είδε ούτε άκουσε» – Ποιος θα τον πιστέψει;

17:16 28/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Στη φράση «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα» συμπυκνώνεται η απάντηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην αποκάλυψη ότι είχε αλλοιωθεί η λίστα Λαγκάρντ, με στόχο να κρυφτούν δυο εξαδέλφες του και οι σύζυγοί τους που διατηρούσαν λογαριασμό με ένα εκατομύριο διακόσιες εικοσιπέντε χιλιάδες ευρώ στην Ελβετία.

Τι λέει, στη δήλωσή του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών;
Ότι ο ίδιος παρέδωσε τη λίστα όπως την πήρε. Άρα, αν υπήρξε αλλοίωση (που υπήρξε μετά βεβαιότητος) αυτή έγινε στη συνέχεια.
Από ποιον, άραγε;

Τι λόγους θα είχαν ο Γιάννης Διώτης ή ο Βαγγέλης Βενιζέλος

να καλύψουν τις δικές του ξαδέλφες; Λόγους που -όπως ισχυρίζεται- δεν είχε ο ίδιος…
Ο ισχυρισμός είναι εξαιρετικά αδύναμος.

Η δεύτερη εκδοχή είναι να αλλοίωσαν τη λίστα οι Γάλλοι. Δηλαδή, την πρώτη φορά να εξαίρεσαν μόνο τις ξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου και τη δεύτερη να τις συμπεριέλαβαν! Εδώ πια περνάμε στο χώρο της κωμωδίας.

Η τρίτη εκδοχή είναι να τις αλλοίωσε ο ίδιος, επειδή «μίλησε ο δεσμός του αίματος», όπως είπε χαρακτηριστικά ανώτατος εισαγγελέας.
Αλλά ο Παπακωνσταντίνου λέει ότι δεν ήξερε καν ότι υπάρχουν αυτοί οι λογαριασμοί των συγγενικών του προσώπων.
Τι εννοεί; Ότι δεν είδε καν τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα. Μα, αν είναι έτσι, τότε πώς είχε επιλέξει περίπου 20 και τα είχε στείλει στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, για να σχηματίσει το οικονομικό τους προφίλ; Από ποιον κατάλογο διάλεξε αυτούς τους 20; Και πώς έκανε την επιλογή χωρίς να δει τα ονόματα εκείνων που απέκλειε;

Με δυο λόγια, είναι άγνωστο αν πρόκειται να πείσει έστω και έναν Έλληνα.

Όσο για το αν είναι ή όχι δικά του τα χρήματα, η απάντησή του είναι «ψάξτε όλους τους λογαριασμούς μου».
Μα δε λέει -μέχρι τώρα- πως τα χρήματα ήταν δικά του. Ότι χειρίστηκε μια κρατική υπόθεση σαν να ήταν τσιφλίκι της οικογένειά του, καλύπτοντας τους συγγενείς του, είναι το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα