Καμμένος: Κύριος άξονας σταθερότητας στη Μεσόγειο η Ελλάδα

12:45 9/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος όπου επισκέφθηκε το στρατόπεδο «Κανδηλάπτη» ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στον Εβρο.

Ο κ. Καμμένος έστειλε μήνυμα σταθεροτητας και αλληλελγγύης: «Η Ελλάδα

αποτελεί τον κύριο άξονα σταθερότητας σε όλη τη Μεσόγειο. Με τις συμμαχίες που έχει ουσιαστικά χτίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά και με τις διμερείς σχέσεις με όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, έχουμε καταφέρει να είμαστε εκείνοι που αποτελούν την ελπίδα για το αύριο της ευρύτερης περιοχής, για τη σταθερότητα και την ειρήνη… Επιτυγχάνουμε να διατηρούμε μία στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων αλλά και της διεθνούς ειρήνης. Σας διαβεβαιώνω ότι το μήνυμα γίνεται ακόμα πιο κατανοητό σε όλους, εχθρούς και φίλους, ειδικά στην εποχή των μεγάλων απότομων δραματικών αλλαγών και ειδικά στην περιοχή μας η οποία διανύει περίοδο ρευστότητας και αβεβαιότητας».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναγκαιότητα υψηλού μαχητικού φρονήματος και ισχυρού στρατεύματος, δεδομένου ότι «δεν κατοικούμε σε γειτονιά αγγέλων», καθώς και στη δυναμική της Ελλάδας στην περιοχή της Μεσογείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα