Ψηφίζω ΝΑΙ. Κι αν τελικά είμαι προδότρια;

03:35 3/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Πολλές σκέψεις, αναγωγές ιστορικές ,βαθύτερη κατανόηση της μεταπολεμικής ιστορίας του τόπου μου . Ναναι καλά το δημοψήφισμα,όχι αυτό καθαυτό αλλά η διαχείριση του,από το ΣΥΡΙΖΑ.

Κατάλαβα για πρώτη φορά ,πώς σφάχτηκαν μεταξύ τους μέλη οικογενειών ,κατά τον εμφύλιο και μετά από αυτόν.

Πώς σφάχτηκαν φίλοι ,γείτονες ,ακόμη και αντρόγυνα.

Πώς «βγήκαν» με την ταμπέλα προδότης ,δοσίλογος

ταγματασφαλίτης ,πολλοί αθώοι πολίτες επειδή διαφωνούσαν με τους προοδευτικούς , των αριστερούς ,τους κομμουνιστές.

Πώς μονοπωλήθηκε ο πατριωτισμός από τους «εθνικόφρονες» από τη μιά πλευρά και τους κομμουνιστές από την άλλη;

Πώς συνθλίφτηκε ανάμεσα σ΄αυτές τις δυο μπάντες , ο κανονικός ,ο σκεπτόμενος πολίτης.

Πώς οι σκεπτόμενοι κομμουνιστές απομονώθηκαν , ταλαιπωρήθηκαν ρίχτηκαν σαν τα σκυλιά απροστάτευτοι στους εχθρούς , με τη βούλα του προδότη ,του πουλημένου ,του πράκτορα.

Αν συμφωνήσω έστω και με μια κουβέντα του Σόιμπλε , που τη βρίσκω σωστή , αυτό με εντάσσει αυτόματα «στο μαύρο μέτωπο» των δανειστών που επιδιώκουν την υποταγή της χώρας μου ,κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν βρω λογική την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας όταν η κυβέρνηση μου παραβαίνει όλους τους κανόνες του παιχνιδιού ,αυτό με κάνει προδότρια ,αυτόματα ,κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν ισχυριστώ πως τις Τράπεζες τις έκλεισε η κυβέρνηση μου με υπογραφή του πρωθυπουργού μου ,κίνηση που συζητούσε μέρες πριν με τον αμερικανό Πρόεδρο κι ενώ εγώ πίστευα στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις πως αυτό αποκλείεται ,αυτό κι αν με εντάσσει στο «μαύρο μέτωπο» , αυτό κι αν είναι δοσιλογισμός και υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων ,κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν παρεμπιπτόντως αναφέρω σε συζήτηση πως δύο κείμενα υπέγραψε ο πρωθυπουργός μου ,κατά τις διαπραγματεύσεις με τους «ξένους» , το ένα με μέτρα 8δις ,το άλλο με αίτημα δανείου με σκληρότερους όρους , κακώς το αναφέρω . Δεν υπάρχουν άλλα κείμενα εκτός από αυτό του Γιούγκερ της 25ης Ιουνίου και επ αυτού καλούμαι να τοποθετηθώ στο δημοψήφισμα ,κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και να μαζευτώ γιατί υπονομεύω την κυβέρνησή μου.

Αν δυσανασχετήσω για το ημερήσιο 60άρι ,κακώς , γιατί την Τρίτη οι τράπεζες θα ανοίξουν ,κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν δεν καταλαβαίνω πως οι χειρισμοί του πρωθυπουργού μου, έβαλαν μπουρλότο στο γαλλογερμανικό άξονα και δεν το αναδεικνύω κακώς κατά τον ΣΥΡΙΖΑ . Το γεγονός ότι ο Ολάντ έκανε γαργάρα εντός 24 ωρών τα περί αμέσου συμφωνίας ,αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού μου που έβαλε ταφόπλακα σε όποιο ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος και πως μάλλον το αντίθετο περίμενε ο γάλλος Πρόεδρος , είναι αμελητέο.

Ο συνδυασμός μάλιστα μιας πρόωρης προεκλογικής καμπάνιας για τη γαλλική προεδρία ,το ‘17 , με τον Ολάντ να ασθμαίνει τελευταίος στις δημοσκοπήσεις και άρα να επιζητεί θετική δημοσιότητα ,αυτό κι αν είναι προϊόν του βρώμικου μυαλού μου.

Ακόμη πιο βρώμικη είναι η σκέψη μου ότι ο Κασσιδιάρης της Χρυσής Αυγής αποφυλακίσθηκε πρόωρα για να κάνει καμπάνια υπέρ του όχι . «Εμάς πρώτα κτύπησαν οι χρυσαυγίτες» αντέτεινε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εγώ καλά θυμάμαι πως ο Παύλος Φύσσας ήταν αυτόνομος και πως κεφάλια συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ –ΚΚΕ άνοιξαν.

Αλλά αυτό είναι το κακό , πως θυμάμαι και σκέφτομαι ενώ εκείνο που χρειάζεται είναι η πίστη ,η τυφλή πίστη στον πρωθυπουργό μου στην κυβέρνησή μου.

Γι αυτό έστω ασυνείδητα –δεκτό – μπορεί να είμαι προδότρια , δοσίλογη ,ταγματασφαλίτισα ,κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γι αυτό έλεγα στην αρχή πως τώρα κατάλαβα βαθύτερα πώς έγινε ο εμφύλιος , από την αριστερή μπάντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα