Εξαρθρώθηκε επιχείρηση παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών σε Αγρίνιο και Ιωάννινα

19:53 11/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία πολυμελής σπείρα, που διακινούσε ποσότητες χασίς και κοκαΐνης σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Αγρίνιο και τα Ιωάννινα εννέα άτομα ηλικίας από έως 60 ετών, εκ των οποίων ένα άτομα 37 ετών φέρεται ως ο εγκέφαλος της οργάνωσης.
Η αστυνομία πραγματοποιούσε επί μήνες έρευνες για την εξάρθρωση της σπείρας και μάλιστα

είχε συλλάβει τον περασμένο Μάιο στο Αγρίνιο έναν 27χρονο, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει στην ίδια σπείρα. Επίσης είχε συλληφθεί τον Αύγουστο στο Πράντικο Αιτωλοακαρνανίας, ένας 56χρονος, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί περισσότερα από 400 δενδρύλλια κάνναβης. Θεωρείται ότι ο συγκεκριμένος είχε τον ρόλο του καλλιεργητή. Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 68χρονο στη κατοχή του οποίου βρέθηκαν 30 γραμμάρια κάνναβης και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας άλλων 32 ατόμων, τα οποία προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της σπείρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 37χρονος φερόμενος ως αρχηγός της είχε διαμοιράσει τους ρόλους στα μέλη και οργάνωνε τόσο την εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, όσο και την καλλιέργεια ναρκωτικών σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Επιπλέον φέρεται να συντόνιζε τη μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών από τα μέλη της σπείρας σε τοξικομανείς στην Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα. Μάλιστα, ο 37χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν αστυνομικές και δικαστικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, καθώς και για υπόθεση εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ένας 41χρονος, ο οποίος είναι αδερφός του 37χρονου, φέρεται να νόθευε, να συσκεύαζε και να διαμοίραζε τις ναρκωτικές ουσίες, τόσο στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, όσο και απευθείας σε αγοραστές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας προέβαιναν στη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων τους από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών, δικαιολογώντας την αγορά οχημάτων, σκάφους αναψυχής και ακινήτου, τα οποία στη συνέχεια έγραφαν στην ιδιοκτησία εταιρείας ανακύκλωσης.

Από τις έως τώρα έρευνες της αστυνομίας, έχουν βρεθεί μεταξύ άλλων τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα δύο φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, επτά μοτοσικλέτες, ένα θαλάσσιο σκάφος, 8.000 ευρώ, 22 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 32 κάρτες κινητών τηλεφώνων κ.ά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα