Γαλλία: Ληστεία 1 εκατ. «κάτω από τη μύτη» των φρουρών στα Ηλύσια Πεδία

19:45 11/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Ένα κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες συνοικίες του Παρισιού, δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής επίθεση – χωρίς νεκρούς ή τραυματίες – με τον ληστή να διαφεύγει με λεία ενός εκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Το κατάστημα του διάσημου οίκου Chopard που βρίσκεται στην οδή Φομπούρ Σεντ-Ονορέ, πολύ κοντά στο μέγαρο των Ηλυσίων, είχε ενισχυθεί λόγω της επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις της

13ης Νοεμβρίου.

Ο κακοποιός, ο οποίος ήταν ηλικίας περίπου 40 ετών και «η εμφάνισή του δεν κινούσε υποψίες», προσποιήθηκε τον πελάτη και οι υπάλληλοι του άνοιξαν την πόρτα για να μπει. Τότε, ο άνδρας έδειξε στους υπαλλήλους ένα πιστόλι, και τους υποχρέωσε να του δώσουν τα κοσμήματα που ήταν εκτεθειμένα σε τέσσερις βιτρίνες και στη συνέχεια διέφυγε.

Μέχρι στιγμής ο δράστης παραμένει ασύλληπτος και δεν είναι γνωστό αν το περιστρόφο του ήταν αληθινό ή «απλώς πειστική ρεπλίκα».

Σημειώνεται πως μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου και την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η εγκληματικότητα έχει μειωθεί κατά 16% σύμφωνα με τον επίσημο μηνιαίο απολογισμό για την εγκληματικότητα που ανακοινώθηκε πριν από μόλις μια εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα