Ερντογάν: Θα παραιτηθώ αν αποδειχθεί ότι έχω off shore

11:54 27/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Στις καταγγελίες του ηγέτη του Rεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι μέλη της οικογένειάς του Τούρκου προέδρου και στενοί συνεργάτες του μετέφεραν εκατομμύρια για χάρη του σε υπεράκτιες εταιρείες, απάντησε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος προκάλεσε τους Τούρκους Ρεπουμπλικανούς να αποδείξουν ότι ο ίδιος διαθέτει off shore απειλώντας ότι θα παραιτηθεί.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, o Tαγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Αν ο Ταγίπ Ερντογάν έχει μια δεκάρα στο εξωτερικό,

ο Κιλιτσντάρογλου πρέπει να το αποδείξει. Αν το αποδείξει, δεν θα μείνω στον προεδρικό θώκο ούτε ένα λεπτό (…). Σε ποια off shore τράπεζα έχει ο Ταγίπ Ερντογάν λογαριασμό; Απόδειξέ το. Αν δεν μπορείς να το αποδείξεις, εσύ πρέπει να εγκαταλείψεις την πολιτική. Αν το κάνεις, εγώ θα εγκαταλείψω την πολιτική και το αξίωμά μου, την προεδρία».

Οι δικηγόροι του Τούρκου προέδρου υπέβαλαν μήνυση εναντίον του ηγέτη του CHP για συκοφαντική δυσφήμηση μετά τις καταγγελίες εναντίον του Ερντογάν.

Επίσης, το CHP κάλεσε τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ να παραιτηθεί καθώς τα ονόματα των γιων του περιλαμβάνονται στη λίστα με τα Paradise Papers.

The post Ερντογάν: Θα παραιτηθώ αν αποδειχθεί ότι έχω off shore appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα