Γερμανία: «Ναι» σε μεγάλο συνασπισμό λέει το CDU

11:23 27/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Yπέρ ενός νέου «μεγάλου συνασπισμού» με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) τάχθηκαν, χθες Κυριακή, τα ηγετικά στελέχη της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του συντηρητικού κόμματος της Άνγκελας Μέρκελ, προκειμένου να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα.

Μετά από έντονες πιέσεις και μπροστά στο ενδεχόμενο για νέες εκλογές. Σοσιαλδημοκράτες αναθεώρησαν τη στάση τους και συμφώνησαν να αρχίσουν συνομιλίες με τη καγκελάριο.
«Έχουμε την πρόθεση να σχηματίσουμε

μια αποτελεσματική κυβέρνηση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο συντηρητικός πρωθυπουργός του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, Ντάνιελ Γκίντερ, μετά από 4ωρη συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας της CDU. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή δεν (μπορεί να) είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας, αλλά ένας συνασπισμός με κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτός είναι ο μεγάλος συνασπισμός», πρόσθεσε.

Υπέρ του μεγάλου συνασπισμού τάχθηκε νωρίτερα χθες και ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ. «Ένας συνασπισμός μεταξύ των συντηρητικών και του SPD είναι η καλύτερη επιλογή για τη Γερμανία – καλύτερη σε κάθε περίπτωση από έναν συνασπισμό με τους Ελεύθερους Δημοκράτες και τους Πράσινους, νέες εκλογές, ή μια κυβέρνηση μειοψηφίας», ανέφερε στην Bild am Sonntag.

Στο μεταξύ, δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην ίδια εφημερίδα έδειξε ότι το 52% των Γερμανών τάσσεται υπέρ του μεγάλου συνασπισμού.

The post Γερμανία: «Ναι» σε μεγάλο συνασπισμό λέει το CDU appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα