Επιδεικτικά ψύχραιμα αντέδρασαν τα CDU/CSU στην υποψηφιότητα Σουλτς

09:53 25/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Επιδεικτικά ψύχραιμα αντέδρασαν το CDU και το CSU στην υποψηφιότητα για την καγκελαρία του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος της Βαυαρίας Αντρέας Σόιερ, «ο Γκάμπριελ αφήνει πίσω του ένα σωρό ερειπίων και η υποψηφιότητα Σουλτς είναι η τελευταία προσπάθεια συσπείρωσης (ενν. του SPD)» και στο ερώτημα αν ο Σουλτς θεωρείται πιοεπικίνδυνος αντίπαλος

για τη Μέρκελ από τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τόνισε: «Τα ευφυολογήματα δεν βγάζουν αποτελέσματα».

Η Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU) θα διεξάγει έναν προεκλογικό αγώνα «εναντίον μιας αριστερής ομοσπονδιακής Γερμανίας» και κατά ενός κοκκινο-κοκκινο-πράσινου συνασπισμού. «Ο υποψήφιος Σουλτς ως ένας Ευρωπαίος -τρόπον τινα- νεοεισερχόμενος στην πολιτική της Γερμανίας δεν θα έχει επιτυχία» πρόσθεσε. Οι συζητήσεις που γίνονται αυτόν το καιρό στο SPD δείχνουν μάλλον αμηχανία, σύμφωνα με τον κ. Σόιερ.

Ο γγ του Χριστιανoδημοκρατικού Κόμματος Πέτερ Τάουμπερ είπε πως παραμένει ήρεμος, διότι η Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU) «διαθέτει τα καλύτερα επιχειρήματα, την καλύτερη πολιτική και τους καλύτερους υποψήφιους». Χαίρεται δε για τον «έντιμο προεκλογικό αγώνα», ο οποίος θα διεξαχθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα