Πασκουάλ: Αυτήν τη φορά να διαχειριστούμε καλύτερα τη νίκη

09:11 25/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Τσάβι Πασκουάλ στάθηκε στο ψυχολογικό κομμάτι του αγώνα, την προετοιμασία για τα συνεχόμενα ματς, τη διαχείριση που πρέπει να γίνει ενώ έκανε και ειδική αναφορά στον φυσικοθεραπευτή για την επάνοδο του Κρις Σίνγκλετον.

«Ήταν πολύ σημαντική νίκη για μας. Στην άμυνα παίξαμε για 40 λεπτά πολύ καλά. Η Μπαρτσελόνα είχε 21 λάθη και αυτό έχει να κάνει με τη δική μας καλή τακτική στην άμυνα. Δεν είχαμε καλά ποσοστά στα δίποντα και σε βολές. Όμως περιορίσαμε τα λάθη μας και είχαμε μόλις

επτα» δήλωσε αρχικά ο Τσάβι Πασκουάλ και συνέχισε:

«Ηταν ένα σημαντικό παιχνίδι για τη ψυχολογία μας. Όπως ήταν και αυτό με την Εφές στην έδρα μας επίσης. Αλλα δεν σταματάμε να έχουμε παιχνίδια. Σε 48 ώρες αγωνιζόμαστε στο Βελιγράδι και συνεχώς έχουμε συναίσθηση των αποτελεσμάτων. Είτε θετική, είτε αρνητική».

Για τη διαχείριση της νίκης, είπε: «Στον αθλητισμό είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να διαχειριστείς τη νίκη ή την ήττα. Ελπίζουμε τώρα να διαχειριστούμε καλύτερα τη νίκη σε σχέση με το πως τη διαχειριστήκαμε απέναντι στον Ολυμπιακό. Σαφέστατα απέναντι στη Φενέρ δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων».

Για τη συνέχεια: «Θα νιωθαμε πολύ άσχημα αν είχαμε χάσει αυτό το ματς. Η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα. Υπάρχουν άλλα 11 παιχνίδια και καθένα από αυτά είναι τελικός για όλες τις ομάδες. Κι έτσι θα τα αντιμετωπίσουν όλοι. Τώρα έχουμε τον Ερυθρό Αστέρα, μια ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Έχουν κερδίσει την έδρα τους τη Φενέρ, τη ΤΣΣΚΑ, τη Μπαρτσελόνα και ξέρουμε ότι θα είναι εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Για την προετοιμασία από παιχνίδι σε παιχνίδι: «Ειναι δύσκολο να προετοιμάσουμε το μυαλο και το σώμα ωστε να παίξουμε μετα σε 48 ωρες. Καθε παιχνιδι είναι δύσκολο και διαφορετικό για όλες τις ομάδες. Μεγάλο μέρος ανήκει στον Γιάννη τον φυσιοκοθεραευτή (σ.σ. Ζυγούρη) που βοηθησε τον Σίνγκλετον να επανέλθει. Είναι λεπτομέρειες που μποούν να επηρεάσουν τους παράγοντες για τη νικη».

Για την εξέλιξη της ομάδας του: «Σε σχέση με την ένταση νομίζω ότι είμαστε πολύ καλά, έχουμε πάθος, μαχόμαστε. Είμαστε μια από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη, ίσς και η καλύτερη. Τα παιδιά αγωνίζονται και τα δίνουν όλα. Πρέπει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και την αποτελεσματικότητά μας. Πρόκειται για ένα άθλημα, στο οποίο η διαφορά οφείλεται στην ευστοχία. Όλα τα παιχνίδια έχουν μεγάλη πίεση, άρα έχει γίνει πιο δύσκολο να έχεις καλά ποσοστά. Πρέπει να μάθουμε να έχουμε καλά ποσοστά υπό αυτή την πίεση. Παραδείγματος χάρη απόψε ήμασταν καλοί στα τρίποντα, αλλά κακοί σε δίποντα και βολές. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια από τη ρακέτα. Θα μπορούσαμε να έχουμε διαφορά και μεγαλύτερη ηρεμία στο παιχνίδι μας αν είχαμε ευστοχήσει».

Για τον Νικ Καλάθη: «Έχουμε πετύχει 11 νίκες με αυτόν όταν δεν έπαιζε ο Τζέιμς. Έχει παίξει πολύ καλά σε όλο τον α’ γύρο. Είναι φυσιολογικό να έχει κάποιες περιόδους που πέφτει κάπως η απόδοσή του. Είδαμε ότι με τον Μάικ είχε μεγαλύτερο πλεονέκτημα στην επίθεση.Απλά κάποιες στιγμές παίρνεις αποφάσεις με βάση την εξέλιξη του αγώνα. Αισθανθήκαμε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούσαμε να κερδίσουμε».

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα