Τα ΜΑΤ εμπόδισαν την πορεία της ΠΟΕΔΗΝ – Τους ρωτούν τι γράφει το πανό

08:55 25/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Την πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία διέκοψαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Ωστόσο οι διαδηλωτές εξήγησαν ότι ο σκοπός τους είναι ειρηνικός και πως το μόνο που θέλουν είναι να αναρτήσουν απέναντι από το Μαξίμου το πανό τους. Και τότε ζητήθηκε το ανήκουστο. Να δουν το πανό και να μεταφέρουν το μήνυμα που αναγράφεται στον πρωθυπουργό ώστε να δοθεί η άδεια

να αναρτηθεί το πανό!

Για το περιστατικό μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 ο Μ. Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων: «Έχουμε ζητήσει να φθάσουμε μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου να αναρτήσουμε το πανό μας στο οποίο υπενθυμίζουμε τη δέσμευση του κ. Φλαμπουράρη ότι θα δούμε τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός δεν διαθέτει 10 λεπτά χρόνο να δει τους ανθρώπους της δημόσιας υγείας. Δυο χρόνια τώρα μας λέει ψέματα για τη δημόσια υγεία… Είμαστε αποφασισμένοι να περιμένουμε εδώ… Φέτος η κατάσταση στη δημόσια υγεία θα χειροτερέψει».

Και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει ομερτά στη δημόσια υγεία, να μην αναδεικνύουμε τα προβλήματα. Πανηγυρίζουν, αυτοκολακεύονται για τις πολιτικές που εφαρμόζουν δύο χρόνια τώρα, πεθαίνουν άνθρωποι, κινδυνεύουν ασθενείεςς λόγω της κατάστασης που επικρατεί… (…) Πεθαίνουν άνθρωποι διασωληνωμένοι στουε θαλάμους. Θέλουμε καύτερη δημόσια υγεία στη χώρα μας«.

Λίγο αργότερα προκλήθηκε ένταση όταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ απαίτησε από τα ΜΑΤ να τους επιτρέψουν τη δίοδο. Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, αρχικά οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απαγόρευσαν τη δίοδο λέγοντας ότι γενικώς απαγορεύεται να περάσουν από εκεί και μετά τους ρώτησαν τι γράφει το πανό, το οποίο οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία αρνούνται να επιδείξουν λέγοντας ότι θα το ανοίξουν απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως κατήγγειλε ο κ. Γιαννάκος ήρθε η φρουρά του πρωθυπουργού ζητώντας να δει το πανό. «Λογοκρίνουν τι γράφει ένα πανό, τι γράφουν συνδικαλιστές…»

Keywords
Τυχαία Θέματα