Ένας 14χρονος Πειραιώτης μετράει τ’ άστρα (και καταρρίπτει τα άλλοθι)

16:55 22/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Ματθαίος, Μάνθος για τους δικούς του, είναι ένας 14χρονος Πειραιώτης που αγαπάει τα άστρα. Ερασιτέχνης αστρονόμος, πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις, περνάει τις νύχτες του στην ταράτσα του σπιτιού του στο Χατζηκυριάκειο, παρατηρώντας τον ουρανό.

Πριν από λίγες ημέρες, δημιούργησε και το δικό του blog για να μοιράζεται με άλλους τις «ανακαλύψεις» του. Όπως γράφει ο ίδιος στο LYRACONSTELLATION «ονομάζομαι Ματθαίος Παπαπούλιας, είμαι ερασιτέχνης αστρονόμος και έφτιαξα αυτό το Blog

ώστε να μοιραστώ πράγματα σχετικά με την ερασιτεχνική αστρονομία. Στο Blog θα βρείτε πληροφορίες, tips και συμβουλές, κριτικές αστρονομικών ειδών, αλλά και αναφορές (reports) από τις παρατηρήσεις μου«.

Αν πω ότι καταλαβαίνω τι γράφει ο 14χρονος Μάνθος στο blog του, θα πω ψέματα και δεν το θέλω… Γι αυτό προτίμησα να πω μείνω σε εκείνα που καταλαβαίνω και νω πω μια μεγάλη αλήθεια για αυτό το ξεχωριστό αγόρι.

Με τον κ. Παντελή Παπαδόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα Αστρονομίας του ΑΠΘ .

Ο Μάνθος λοιπόν, από την ημέρα που γεννήθηκε, σκόρπισε στους γύρω του ένα φως λίγο πιο λαμπερό από ό,τι κάνει κάθε νεογέννητο που έρχεται στον κόσμο. Κι αυτό γιατί εκείνη την εποχή η οικογένειά του ήταν βυθισμένη στο απόλυτο σκοτάδι. Μεγαλώνοντας δεν του ήρθε τίποτα εύκολο, αντιθέτως η ζωή του έδειξε από πολύ νωρίς ότι όλα ανατρέπονται και πρέπει να ξαναχτιστούν απ΄την αρχή. Του έδειξε όμως και κάτι ακόμη: ότι εκεί που υπάρχει απέραντη αγάπη και θέληση, τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Αυτό είναι και το μάθημα που πήρα εγώ η «μεγάλη» από αυτόν τον χαρισματικό πιτσιρίκο με τα πράσινα μάτια: όταν ο άνθρωπος θέλει και αγωνίζεται, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ακόμη και το να κατακτήσει τα άστρα. Όλα τα άλλα, τα άλλοθι που εφευρίσκουμε για να δικαιολογήσουμε όσα δεν κυνηγήσαμε αρκετά, είναι για να περνάει η ώρα…

Μην μας ξεχάσεις μικρέ όταν θα δίνεις διαλέξεις στα αμφιθέατρα στο μέλλον. Μπορεί να μην καταλαβαίνουμε λέξη, αλλά είμαστε ασυναγώνιστες στο χειροκρότημα και τις ζητωκραυγές… Ειδικά στις δεύτερες…

Υ.Γ. Ο Μάνθος είναι γιος της αδελφικής παιδικής μου φίλης Νεκταρίας. Και πιστέψτε με, το να μεγαλώνεις τη Νεκταρία (όχι «με την Νεκταρία«…), είναι ίσως πιο δύσκολο και από το να κατακτάς το διάστημα. Που θα πει, ότι ο Μάνθος είναι μαθημένος στα πολύ δύσκολα.


thisismarias.blogspot.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα