Spiegel: H BND κατασκόπευε την Ιντερπόλ και στην Ελλάδα

14:47 22/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Υπό τον κατασκοπευτικό φακό της γερμανικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών (BND) ήταν για χρόνια η Interpol, καθώς και τα γραφεία της σε δεκάδες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Αυστρία και οι ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Der Spiegel.

Επικαλούμενο

έγγραφα που έχει δει το περιοδικό τονίζει ότι η BND είχε προσθέσει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τους τηλεφωνικούς αριθμούς και τους αριθμούς των φαξ των ερευνητών της Interpol στη λίστα των παρακολουθήσεών της, ενώ επιπλέον παρακολουθούσε και τη Europol, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία.

Με δημοσίευμά του τον Φεβρουάριο το Der Spiegel είχε αποκαλύψει ότι η BND παρακολουθούσε τα τηλέφωνα, τα φαξ και τα ηλεκτρονικά μηνύματα πολλών δημοσιογραφικών οργανισμών περιλαμβανομένων των New York Times και του Reuters.

Ο Κονσταντίν φον Νοτζ, μέλος των Πρασίνων και της κοινοβουλευτικής επιτροπής που πραγματοποίησε την έρευνα, χαρακτήρισε την τελευταία αναφορά σχετικά με τις παρακοκολουθήσεις της BND «σκανδαλώδη και ακατανόητη» τονίζοντας ότι «συνιστά κίνδυνο για το κράτος δικαίου μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα