Αρχίζουν οι αποζημιώσεις για το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

18:54 9/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (International Oil Pollution Compensation, IOPC) ενέκρινε την πληρωμή των αποζημιώσεων για όσους θεωρούν ότι έχουν πληγεί οικονομικά από την ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό.

Επίσης, το IOPC έχει δημιουργήσει μια λεπτομερή ηλεκτρονική σελίδα πληροφοριών για τους αιτούντες τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Ελληνικά.

Όσοι

θέλουν θα πρέπει να προγραμματίσουν συναντήσεις ώστε να συζητηθούν οι αξιώσεις τους, κατά τις ώρες λειτουργίας του γραφείου, στην οδό Σκουζέ 26 στον Πειραιά στον 4ο όροφο, από τις 09:00 το πρωί έως 15:00μμ, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Επιπλέον, η ιστοσελίδα παρέχει τα έντυπα των αξιώσεων, καθώς και λεπτομερείς οδηγίες της διαδικασίας για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Σημειώνεται ότι σε συνάντηση που έγινε στο Λονδίνο η Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου ενέκρινε την καταβολή αποζημιώσεων για τις αξιώσεις που θα προκύψουν από το περιστατικό.

Η επιτροπή συμφώνησε να ανοίξει ένα Ταμείο Μεγάλων Αξιώσεω, όπου αρχικά θα διατεθούν 26 εκατομμύρια λίρες, ενώ άλλα 25 εκατομμύρια θα διατεθούν αργότερα μέσα στο 2018. Αυτή η διαδικασία θα επιτρέψει την ταχεία καταβολή αποζημίωσης σε δικαιούμενους παθόντες.

The post Αρχίζουν οι αποζημιώσεις για το «Αγία Ζώνη ΙΙ» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα