Και ο γιος του προέδρου της Βουλής στην υποδοχή Κουφοντίνα

17:45 9/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Και ο Γιώργος Βούτσης, γιος του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ήταν μεταξύ των προσώπων που περίμεναν τον Δημήτρη Κουφοντίνα, έξω από τις φυλακές Κορυσδαλλού.

Ο Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής, έχει στο παρελθόν συλληφθεί (Οκτώβριος του 2007) και καταδικαστεί για τη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη. Ο ίδιος είχε αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τη ληστεία, όχι όμως και για τη χειροβομβίδα

που βρέθηκε στην τσάντα του, λέγοντας ότι η ιδεολογία του δεν θα του επέτρεπε να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο Νίκος Βούτσης είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης, αν και είχε δηλώσει πως έμεινε έκπληκτος με την ενέργεια του γιου του.

Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλακή για τη ληστεία και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2010.

«Με τη ληστεία ήθελα να δείξω την αντίθεσή μου στο τραπεζικό σύστημα» φέρεται να είχε πει ο γιος του Νίκου Βούτση και της πρώην συζύγου του, Σοφίας Βογιατζή, τον Απρίλιο του 2008, ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που θα αποφάσιζε για την παράταση ή όχι της προσωρινής κράτησής του.

Το γράμμα που απέστειλε στους συντρόφους του μέσα από τη φυλακή στις 19 Ιανουαρίου 2009 είναι ενδεικτικό της στάσης του «ιδεολόγου αναρχικού», που είχε κρατήσει όλο το προηγούμενο διάστημα. «Η επιλογή της ληστείας αποτελεί έναν σταθμό της πορείας μου προς την άρνηση» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

The post Και ο γιος του προέδρου της Βουλής στην υποδοχή Κουφοντίνα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα