«Άδειασαν» τον Αρτέμη Σώρρα στελέχη της «Ελλήνων Συνέλευσις»

18:02 27/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Ελεύθεροι με την καταβολή εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους, τα τρία στελέχη της «Ελλήνων Συνέλευσις», κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι κατηγορούμενοι για σωρεία κακουργηματικών πράξεων βρίσκονταν στον 1ο ειδικό ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, όρισε και για τους τρείς τους περιοριστικούς όρους της ευγγυοδοσίας, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής τους μία φορά το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι

πήραν αποστάσεις από τον Αρτέμη Σώρρα. Ο ίδιος στο μεταξύ δεν έχει εμφανιστεί ενώπιον των αρχών, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν σε βάρος του δύο εντάλματα σύλληψης, ένα για την παρούσα υπόθεση και ένα μετά την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου στην Πάτρα.

Οι άλλοτε συνοδοιπόροι του φυγόδικου φέρονται να του επέρριψαν ευθύνες, καθώς όφειλε να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για να απολογηθεί για τις δικές του ενέργειες, αντί εκείνοι, που ισχυρίζονται ότι ασχολούνταν αποκλειστικά με τον πολιτικό φορέα.

Παράλληλα, φέρονται να επικαλέστηκαν, την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία προτού αυτή αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο, ο Αρτέμης Σώρρας θεωρήθηκε διαχειριστής του αμύθητου ποσού των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να είπε πως ο ίδιος έγινε μέλος της «Ελλήνων Συνέλευσις» το 2014, μετά την έκδοση της, περίοδος κατά την οποία, κανείς δεν αμφισβητούσε την δικαστική απόφαση, ούτε και είχε ελέγξει κανείς τη βασιμότητα των όσων ο Αρτέμης Σώρρας έλεγε.

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο συνήγορος Χρήστος Καρακώστας, υποστήριξε πως «οι κατηγορίες θα καταπέσουν στην πορεία», ενώ ένας εκ των κατηγορουμένων, ο κ. Θεοδωρόπουλος, δήλωσε πως ο Αρτέμης Σώρρας έπρεπε να ήταν εδώ, γιατί «θα ήταν ο βασικοτερος που θα κατέθετε».

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν και οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι προς απολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα