H Ουκρανία προετοιμάζεται για τη διακοπή της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου

20:49 13/6/2014 - Πηγή: E-Typos
O πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ έδωσε εντολή στους υπευθύνους του τομέα ενέργειας στην χώρα να προετοιμαστούν για τη διακοπή της προμήθειας του φυσικού αερίου από τη Δευτέρα αφού η Μόσχα και το Κίεβο απέτυχαν να επιλύσουν τις διαφορές τους για την τιμή του φυσικού αερίου, εγείροντας φόβους για ενδεχόμενα προβλήματα και στον εφοδιασμό της Ευρώπης.

Η Μόσχα έδωσε προθεσμία έως την 16η Ιουνίου στην Ουκρανία να καταβάλει μέρος από τις οφειλές της για το φυσικό αέριο συνολικού ύψους 1,95
δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Γιατσενιούκ έδωσε εντολή στη ρυθμιστική αρχή της χώρας να επανεξετάσει τους δασμούς για τη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου διαμέσου της Ουκρανίας. Η Ρωσία μεταφέρει περίπου το 50% των εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη διαμέσου της Ουκρανίας, σύμφωνα με μια κυβερνητική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Στο μεταξύ η Ρωσία δεν έχει «πληροφορίες» για την επανάληψη ή όχι των διαπραγματεύσεων για το φυσικό αέριο με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες που να υποδεικνύουν τη χρονική στιγμή κατά την οποία θα μπορούσαν να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις ούτε εάν γενικά θα συνεχιστούν» είπε ο Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρία Νοβόστι.
Keywords
Τυχαία Θέματα