Η FIFA στηρίζει τον Ιάπωνα διαιτητή Νισιμούρα

20:17 13/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Ιταλός Μάσιμο Μπουζάκα, επικεφαλής των διαιτητών της FIFA, υπερασπίστηκε τον Ιάπωνα ρέφερι Γιουϊτσι Νισιμούρα, στον οποίο ασκήθηκε έντονη κριτική για το αμφιλεγόμενο πέναλτι που έδωσε υπέρ των γηπεδούχων στο εναρκτήριο παιχνίδι του μουντιάλ της Βραζιλίας με την Κροατία (3-1).

«Βρισκόταν σε καλή θέση. Και από τη θέση του, μπορούσε να ελέγξει όλες τς κινήσεις των παικτών», είπε ο Μπουσάκα και πρόσθεσε: «Οι διαιτητές λαμβάνουν αποφάσεις σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Θα πρέπει να επικεντρώνονται
στις χειρονομίες των πακτών. Πήρε την απόφασή του, όταν είδε τα χέρια του Κροάτη αμυντικού Λοβρέν, πάνω στο Βραζιλιάνο Φρεντ».

Ερωτηθείς σχετικά με ένα πιθανό λάθος στην κρίση του διαιτητή, ο Μπουσάκα, δήλωσε: «Είναι πολύ δύσκολο να εξάγουμε ένα συμπέρασμα γιατί βρισκόταν σε πολύ καλή θέση και μπορούσε να δει καλά από το σημείο που ήταν».

Επίσης σε ερώτηση σχετικά με τον ενδεχόμενο ορισμού του Νισιμούρα σε έναν προσεχή αγώνα του Μουντιάλ, ο Μπουσάκα απάντησε: «Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν έχουμε αναλύσει το παιχνίδι. Πρέπει να εξετάσουμε και τα 90 λεπτά και όχι μια και μόνο απόφασή του. Πρέπει να εξετάσουμε αναλυτικά τις αποφάσεις του για να κρίνουμε».

Ο Μπουσάκα αρνήθηκε επίσης ότι υπάρχει μια ευνοιοκρατία υπέρ της Βραζιλίας, της διοργανώτριας χώρας του μουντιάλ και τα απέδωσε σε σενάρια φαντασίας, ενώ μίλησε και για τη χρήση του βίντεο στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, κάτι που προωθεί και ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ, αλλά έδειξε μάλλον αρνητικός.

«Στο τένις, μπορείτε να είστε 100% σίγουροι. Η μπάλα είναι μέσα ή έξω της περιοχής. Τα λάθη είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Οι παίκτες κάνουν τα εκατομμύρια λάθη σε ένα χρόνο, αλλά ζητάμε από τους διαιτητές να είναι τέλειοι. Όταν η φάση είναι ξεκάθαρη, η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τον διαιτητή. Μπορούμε τότε να πούμε ναι, ο παίκτης σκόραρε με το χέρι. Αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι πολύ σπάνιες. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι σε περιπτώσεις όπου υπάρχει αμφιβολία, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μεγάλες διακοπές των αγώνων, χωρίς να απουσιάζει η αμφιβολία», είπε ο Μπουσάκα.
Keywords
Τυχαία Θέματα