Συλλυπητήρια πολιτικών για το θάνατο του Άρη Σταθάκη

20:24 13/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Συλλυπητήρια για το θάνατο του Άρη Σταθάκη εξέφρασαν ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, η κυβερνητική εκπρόσωπος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και η ΔΗΜΑΡ.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δήλωσε: «Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και φίλου
μου, Άρη Σταθάκη. Εκείνο που τον χαρακτήριζε ήταν το ήθος, η μαχητικότητα και ο δυναμισμός του για τις ιδέες και τις απόψεις του, τις οποίες υπηρέτησε με πίστη και αποφασιστικότητα. Δημοσιογράφος, πολιτικός, ξεχώρισε και διακρίθηκε για την επαγγελματική του συνείδηση και την κοινωνική του προσφορά ιδιαίτερα στα ζητήματα που αφορούσαν στην ασφάλεια και στην προστασία των πολιτών. Θα τον θυμόμαστε όλοι. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικά, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του».

Από την πλευρά η Σοφία Βούλτεψη ανέφερε: «Ο θάνατος του αγαπημένου συναδέλφου στη δημοσιογραφία και στην πολιτική, Άρη Σταθάκη, με τον οποίο είχα την τύχη να συνεργαστώ επί πολλά χρόνια και σε διπλανά γραφεία, μου προκαλεί βαθιά οδύνη. Υπήρξε ένας καλός φίλος που τίμησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα και τον δημόσιο βίο, ένας υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος και του Κοινού Καλού, που θα λείψει από όλους όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Θα μας λείψει η αφοσίωσή του στην πατρίδα και στην ενημέρωση, θα μας λείψει το χιούμορ του, θα μας λείψει η ικανότητά του να αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες της ζωής με γενναιότητα και θάρρος. Ο Άρης έφυγε όρθιος, ακριβώς όπως έζησε. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό για τον αγώνα που με αξιοπρέπεια έδωσε μέχρι τέλους. Θα τιμούμε τη μνήμη του, διατηρώντας την ως φωτεινό παράδειγμα για τις νεότερες γενιές των δημοσιογράφων και των πολιτικών. Στην οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε τα εξής: «Με οδύνη αποχαιρετώ σήμερα το στενό φίλο και συνεργάτη Άρη Σταθάκη, μία σημαντική προσωπικότητα της δημοσιογραφίας και της Αυτοδιοίκησης, ο οποίος για δεκαετίες υπηρέτησε με αφοσίωση το λειτούργημά του -εξαιρετική η προσφορά του στην υπόθεση της οδικής ασφάλειας- και την Πόλη των Αθηνών, ως δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος. Ο Άρης, ο καλός μου φίλος και στενός συνεργάτης, αγαπήθηκε και τιμήθηκε από τους πολίτες αλλά και από όλους με όσους συνεργάστηκε και υπήρξε ένας εκ των βασικών συντελεστών της δημαρχιακής μου θητείας, από το 1994 έως το 2002, συμβάλλοντας με τις γνώσεις, την εμπειρία και την ικανότητά του να συνθέτει στη δημιουργική εκείνη εποχή που άλλαξε την Αθήνα. Θα νοσταλγώ πάντα την παρουσία του στο πλευρό μου τα χρόνια εκείνα και στέκομαι με σεβασμό, τιμή και αναγνώριση στην προσφορά του. Στην οικογένειά του εκφράζω την συμπαράσταση και τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Τέλος η σχετική ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ είχε ως εξής: «Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Άρη Σταθάκη. Ο Άρης Σταθάκης διακρίθηκε στον χώρο της δημοσιογραφίας και ειδικότερα στο χώρο των εντύπων αυτοκινήτου, βάζοντας το προσωπικό του στίγμα στο θέμα της οδικής ασφάλειας. Διετέλεσε βουλευτής της ΝΔ επί δύο θητείες και αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων».
Keywords
Τυχαία Θέματα