F1: Η Marussia θα χρησιμοποιεί κινητήρες Φεράρι από το 2014

17:25 16/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Η Marussia ανακοίνωσε σήμερα ότι έφτασε σε μακροχρόνια συμφωνία τεχνικής συνεργασίας με τη Φεράρι, προκειμένου να χρησιμοποιεί τους κινητήρες της από το 2014. Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη, από τη στιγμή που η Cosworth, που παρέχει αυτή τη στιγμή κινητήρες στην ομάδα της Φόρμουλα Ένα, αναμένεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και δεδομένου ότι η Marussia έδωσε φέτος θέση οδηγού αγώνων στον Γάλλο Ζιλ Μπιανσί, ο οποίος στο παρελθόν ήταν οδηγός δοκιμών της «σκουντερία».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η Marussia τονίζει ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί άλλη μία επιβεβαίωση για τη δέσμευση της ομάδας στη Φόρμουλα Ένα και την «αποφασιστικότητα να διατηρήσουμε την πορεία προς τις μακροχρόνιες φιλοδοξίες μας».

Η Marussia λειτουργεί με το μικρότερο μπάτζετ στη Φόρμουλα Ένα και δεν έχει βαθμολογηθεί από το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα, το 2010, ως Virgin Racing. Όμως, αυτή τη στιγμή βρίσκεται μπροστά από την Caterham μετά από εννέα αγώνες στη φετινή σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2014 αλλάζουν οι κανονισμοί της Φόρμουλα Ένα ως προς τους κινητήρες, καθώς τον τωρινό 2.4 λίτρων σε διάταξη V8 θα αντικαταστήσει ένας νέος κινητήρας 1.6 λίτρου σε διάταξη V6 με υπερσυμπιεστή (τούρμπο). Η Μερτσέντες και η Ρενό αναμένεται να παρέχουν κινητήρες σε τέσσερις ομάδες της Φόρμουλα Ένα έκαστη, ενώ η Φεράρι είναι αυτή που θα δίνει στις υπόλοιπες τρεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα