Το 40% του Κομπανί ελέγχουν οι Τζιχαντιστές - Στην κατοχή τους κυβερνητικά κτήρια

Νέα τροπή παίρνει η μάχη του Κομπανί με τις δυνάμεις του ISIS να ανακαταλαμβάνουν κομμάτι της πόλης που είχαν χάσει μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς. Σύμφωνα με το reuters το Συριακό παρατηρητήριο αναφέρει ότι οι Τζιχαντιστές κατέχουν τουλάχιστον το 40% της πόλη ενώ στα χέρια τους βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των κουρδικών κυβερνητικών κτηρίων.

Οι μαχητές του ISIS έχουν καταλάβει το έλεγχο ορισμένων ανατολικών

περιοχών της πόλης και μικρότερες περιοχές στα νότια του Κομπανί δήλωσε στο reuters εκπρόσωπος του συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανρθρώπινα δικαιώματα.

«Προσπαθούν να αναπτυχθούν από τα δυτικά .. αλά το YPG (Κούρδοι μαχητές) αντιστέκονται» ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο αναπληρωτής επικεφαλής των κουρδικών στρατευμάτων του Κομπανί.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 360 τραυματίσθηκαν σε ολόκληρη την Τουρκία κατά τις διαδηλώσεις των Κούρδων κατά της αδράνειας της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους κατά της συριακής κουρδικής πόλης Κομπάνι, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε 1.000 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των ταραχών, κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η αστυνομία κατέστειλε βάναυσα τις κουρδικές διαδηλώσεις.

"Όλοι θα πρέπει να κάνουν οτιδήποτε μπορούν για να το σταματήσουν", τόνισε ο Ντε Μιστούρα. "Ελπίζω ότι δεν θα δούμε αποκεφαλισμένους ανθρώπους". Ο Ντε Μιστούρα παρουσίασε δορυφορικές φωτογραφίες και εξήγησε ότι "10.000 ως 13.000 κάτοικοι βρίσκονται σε μια τοποθεσία στη μεθοριακή ζώνη ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία και πολλοί βρίσκονται ακόμη μέσα στην πόλη". "Αν πέσει, το πιθανότερο είναι πως οι άμαχοι θα σφαγούν", δήλωσε ο διπλωμάτης.

"Εφόσον το Κομπάνι είναι πιθανόν να πέσει αν δεν βοηθηθεί, επιτρέψτε σ' αυτούς που θέλουν να πάνε εκεί και να συμμετάσχουν στην άμυνά του, με επαρκή εξοπλισμό, ο εξοπλισμός μπορεί να κάνει πολλά πράγματα", διευκρίνισε ο Ντε Μιστούρα απευθυνόμενος στην Τουρκία.

Tags: ΤουρκίαΤζιχάντISISΚομπάνιισλαμικό κράτος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα