Παρακολουθείστε Live τη συζήτηση στη Bουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, την ονομαστική ψηφοφορία και κυρίως στη στάση των ανεξάρτητων βουλευτών επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της σημερινής τελευταίας φάσης της συζήτησης για την πρόταση εμπιστοσύνης στη Βουλή. Η συζήτηση αναμένεται να κλείσει γύρω στις έντεκα το βράδυ με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ νωρίτερα θα έχουν τοποθετηθεί και οι άλλοι

πολιτικοί αρχηγοί.

Ο στόχος για την κυβέρνηση φαίνεται να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία, καθώς επιδιώκει να αποτυπώσει την νομιμοποίησή της για νέα μέτρα που θα προκύψουν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης.

Το επιτελείο της ΝΔ είναι αισιόδοξο μετά και την επιστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη στην κοινοβουλευτική ομάδα καθώς συμπληρώνει 127 βουλευτές, τους οποίους θα αθροίσει στους 28 του ΠΑΣΟΚ.

Συνολικά δηλαδή 155 βουλευτές αναμένεται απόψε να στηρίξουν την κυβέρνηση, εκτός και αν εκδηλωθούν φαινόμενα εσωστρέφειας, ενδεχόμενο που δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες, με βάση τις θέσεις που έχουν εκφράσει οι μέχρι τώρα ομιλητές. Εκπεφρασμένη είναι η άποψη των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι δεν δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Tags: ψήφος εμπιστοσύνηςΒουλήΝΔΣΥΡΙΖΑ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα