Σύλλογος ΠΕ "Αλ. Δελμούζος": Συμπλήρωση ερωτηματολογίων - εγγραφών Σχολικών Συμβούλων που σχετίζονται με την αξιολόγηση

Ανακοινώσεις

Παλλήνη 14- 6- 2013

Αριθμ. Πρωτ. : 28

Ανακοίνωση

για τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων - εγγράφων των Σχολικών Συμβούλων που σχετίζονται με την αξιολόγηση

(ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με αφορμή την αποστολή εγγράφου από το Σχολικό Σύμβουλο της 52ης Περιφέρειας, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και επικαιροποιώντας τις προηγούμενες ομόφωνες αποφάσεις του, σύμφωνα με τις οποίες

"καλεί τους

συναδέλφους και τους Συλλόγους Διδασκόντων να απέχουν από οποιοσδήποτε διαδικασίες που μπορούν να σχετίζονται, με οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης"

δηλώνει:

- Την πλήρη αντίθεση του στην προσπάθεια εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων γιατί συνδέεται με τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση - χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

- Τα σχετικά ερωτηματολόγια-έγγραφα των σχολικών συμβούλων τα οποία περιέχουν στοιχεία για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την επίτευξη διδακτικών στόχων, δραστηριοτήτων, αποτίμηση έργου κλπ. αποτυπώνουν τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας που οδηγούν στο σάρωμα των εργασιακών σχέσεων, σε υποχρεωτικές μετακινήσεις - μεταθέσεις-απολύσεις και σε καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων.

Καλεί:

Τους Συλλόγους διδασκόντων, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων να αρνηθούν τη συμμετοχή στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης .Τους Σχολικούς Συμβούλους να αποσύρουν τα αντίστοιχα ερωτηματολόγια- έγγραφα και να μη συμπράξουν στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνάδελφοι δεν είναι δυνατόν με τη συμμετοχή μας να νομιμοποιούμε διαδικασίες που μας οδηγούν στην απαξίωση και στην απόλυση.

Να μην περάσει η αξιολόγηση- χειραγώγηση

Καμιά κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών και σχολείων.

Δημόσια μόνο, υψηλού επιπέδου, δωρεάν παιδεία με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών

Κατάργηση του νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση και του αντιεκπαιδευτικού νόμου 3848/2010.

Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία

Tags: Σύλλογος ΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα