Σκηνικό πολέμου στην Τουρκία (βιντεο)

Κλιμακώνεται η πόλωση στην γείτονα χώρα Σε χάος οδήγησε η άγρια αστυνομική έφοδος με δακρυγόνα και αντλίες νερού στην πλατεία Ταξίμ και το πάρκο Γκεζί λίγο μετά το τελεσίγραφο του Ερντογάν να αδειάσει η πλατεία «ή να την αδειάσουν οι δυνάμεις ασφαλείας» πριν τη συγκέντρωση της κυβέρνησης την Κυριακή.

Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν χημικά και αντλείες νερού ενώ υπάρχουν 29 τραυματίες. Η αστυνομία έπειτα από δύο περίπου ώρες διέλυσε την κατάληψη στο πάρκο Γκεζί. Οι δυνάμεις απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία Ταξίμ, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή μέσα αστυνομικές δυνάμεις
απομάκρυναν τις σκηνές που είχαν στήσει οι διαδηλωτές. Χιλιάδες άνθρωποι απάντησαν υψώνοντας οδοφράγματα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, ενώ έβαλαν ακόμη και φωτιές. Η προειδοποίηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που συμπεριλήφθηκε στη φράση «Αν η πλατεία δεν εκκενωθεί οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ξέρουν τον τρόπο να την εκκενώσουν» όπως ήταν αναμενόμενο πυροδότησε το κλίμα μεταξύ των διαδηλωτών οι οποίοι έκλεισαν έναν κύριο αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στη δυτική πλευρά της πόλης. Νέο κάλεσμα για τις 4 το απόγευμα της Κυριακής απήυθηναν οι οργανώσεις ενώ οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο με σύνθημα «Ας γίνουμε ένα εκατομμύριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα