ΕΛΜΕ Κ-Ι: Υπόθεση όλου του λαού η περιφρούρηση του δικαιώματος στην απεργία

Ανακοινώσεις

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

e-mail: [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Υπόθεση όλου του λαού

η περιφρούρηση του δικαιώματος στην απεργία

και η άρση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, καταγγέλλει ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ προχωρά σε έναν νέο κατήφορο αυταρχισμού. Η κυβέρνηση, μέσω ορισμένων Περιφερειακών

Διευθυντών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και Διευθυντών τοπικών Διευθύνσεων Β΄βάθμιας, συνεχίζει να απειλεί με διώξεις (που σημαίνουν διαθεσιμότητα και αυτοδίκαιη αργία, σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό δίκαιο) τους επιστρατευμένους και συνάμα απεργούς συναδέλφους, που συμμετείχαν στη Πανελλαδική Πανεργατική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ, άλλων δημόσιων φορέων και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ σημειώνει ότι η απεργία στην Κεφαλονιά και το Θιάκι, παρά το φόβο και την τρομοκρατία που ασκείται από την κυβέρνηση, στηρίχθηκε από 16 εκπαιδευτικούς. Για πρώτη φορά τοπικά ζητήθηκαν ονοματεπώνυμα – ταυτόχρονα με τη δήλωση του αριθμού των απεργών ανά σχολείο, για να ενημερωθεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων. Η μαζική πορεία, που έγινε στο Αργοστόλι τη μέρα της απεργίας, κατέληξε στα γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Εκεί έγινε καταγγελία των κυβερνητικών μεθοδεύσεων στον τοπικό Διευθυντή Β΄βάθμιας.

Η υπόθεση της άρσης της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών και η περιφρούρηση του δικαιώματος στην απεργία περνά στα χέρια των ίδιων των εκπαιδευτικών, του ταξικού κινήματος και του λαού.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι:

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν θα περάσει. Θα απαντηθεί άμεσα, με απεργιακές κινητοποιήσεις και με πολύμορφους μαζικούς αγώνες, αν πειραχτεί έστω και ένας απεργός.

Κανένας μόνος του, να σταματήσουν τώρα οι διώξεις.

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ του «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ»

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

Αργοστόλι 15 Ιουνίου 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος ΝικόλαςTags: ΕΛΜΕ Κεφαλονιά Ιθάκηςαπεργίαεπιστράτευση εκπαιδευτικών
Keywords
Τυχαία Θέματα