ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Σχετικά με τις επικείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του υπ. Παιδείας

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: [email protected]

www.poseepea.blogspot.gr/                                                                     

 Αθήνα 29/10/2012

Α.Π: 162

 Προς:

το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π

τα Μ.Μ.Ε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: « Ενημέρωση για τη συνάντηση, της 29ης Οκτωβρίου 2012, με το Δντή Ειδικής Αγωγής και για τις επικείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012, η πρώτη από τη  σειρά συναντήσεων που έχουν προγραμματισθεί, του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κο Λολίτσα, στα πλαίσια των παρεμβάσεων που έχουν συναποφασισθεί με το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α να γίνουν, ώστε να εγκαθιδρυθεί η ισότιμη μεταχείριση του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π στο χώρο της εκπαίδευσης.

Στη σημερινή συνάντηση αποφασίστηκε πως σε πρώτη φάση θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις επί  θεμάτων:

 α)υπηρεσιακής εξέλιξης,

 β) επιμόρφωσης  και

γ) επανακαθορισμού προσόντων πρόσληψης Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.

Για όλα αυτά τα θέματα θα επιχειρηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις με σκοπό  να αρθούν οι μέχρι τώρα ανισότητες σε βάρος του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.

 Επίσης η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ανέλαβε να συνδράμει, όσον αφορά στο κομμάτι που αφορά στο Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, στον «Οδηγό Λειτουργίας για Σ.Μ.Ε.Α.Ε και ΚΕ.Δ.Δ.Υ», τον οποίο και έχει πρόθεση να συντάξει η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής.

 Σε ότι έχει να κάνει με τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, άμεσα θα κατατεθεί ρύθμιση που θα δίδει τη δυνατότητα  απασχόλησης του Ε.Ε.Π στη Γενική Εκπαίδευση(το Ε.Β.Π την έχει ήδη), έτσι ώστε να μπορέσουν σύντομα να γίνουν προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού- από όλους τους κλάδους και όχι μόνον από τους κλάδους των Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών, όπως στην αρχή προβλέπονταν-  μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, το οποίο απευθύνεται στη Γενική Εκπαίδευση και μόνον.

Στη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία περιέχεται και η πρόβλεψη δημιουργίας Σχολικών Δικτύων Εκπαίδευσης και Υποστήριξης(Σ.Δ.Ε.Υ), τα οποία θα αποτελούνται από ένα Ειδικό Σχολείο, ως σχολείο αναφοράς και άλλα  όμορα Γενικά Σχολεία της περιοχής του Ειδικού Σχολείου.

Εντός των Σ.Δ.Ε.Υ θα λειτουργούν Ειδικές Διαγνωστικές Επιτροπές Αξιολόγησης και Υποστήριξης(Ε.Δ.Ε.Α.Υ), η σύνθεση των οποίων θα αποτελείται από το  Διευθυντή  του Ειδικού Σχολείου ως Πρόεδρο και μέλη, έναν εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής(π.χ του τμήματος ένταξης), έναν Κοινωνικό Λειτο

Keywords
Τυχαία Θέματα