Σύλλογος ΠΕ "η Αθηνά": Παράσταση διαμαρτυρίας στις 30/10

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις 25 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.

« η Αθηνά »

Koρίνης 20, Γαλάτσι, τηλ-φαξ 210-2912250

 

ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Αθηνά», Συλλόγους διδασκόντων και  γονέων  26ου-110ου-131ου- Δημοτικών σχολείων  Αθηνών, Ένωση γονέων

ΚΟΙΝ:  Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε., Α΄

Δ/νση Π.Ε. Αθηνών, Περιφέρεια Π.Ε. Αττικής, ΔΟΕ, διαδίκτυο

Τρίτη 30 Οκτωβρίου, ώρα 1:00

Παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. Αττικής 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

Όχι στην αποδόμηση, τον υποβιβασμό και τις συμπτύξεις τμημάτων στα 26ο-110ο-131ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών

       Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» καταγγέλλει την  Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής Π.Ε. Αττικής και την Α’ Διεύθυνση Π.Ε. Αθηνών,  που με προκλητικό τρόπο, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξακολουθούν να εμπαίζουν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά τους και με άθλια επιχειρήματα και προσχήματα προσπαθούν να αποσπάσουν τη συναίνεσή τους, ώστε να προχωρήσουν στη συρρίκνωση των συστεγαζόμενων 26ου -110ου-131ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών με  σαρωτικές  συμπτύξεις τμημάτων στα εν λόγω σχολεία και με απώτερο στόχο  τη συγχώνευση- κατάργηση σχολικής μονάδας.  

        Η Διοίκηση με τη συρρίκνωση των σχολείων και τις συμπτύξεις τμημάτων, επιδιώκει να δημιουργήσει πληθωρικά τμήματα και να εξοικονομήσει διδακτικό προσωπικό, απαξιώνοντας την εκπαιδευτική κοινότητα, την τοπική κοινωνία, τις ανάγκες εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών και αδιαφορεί  για να μορφωτικά ελλείμματα που θα παρουσιαστούν στους μαθητές.  

        Τη στιγμή που τα σχολεία έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικούς, αντισταθμιστική αγωγή, υλικοτεχνική υποδομή, αυξημένες λειτουργικές δαπάνες και υπάρχουν ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, η Διοίκηση εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική του μνημονίου που αποδομεί το δημόσιο σχολείο και προσπαθεί να διασπείρει το φόβο στους εκπαιδευτικούς, ώστε να σταματήσουν να αντιστέκονται και να διεκδικούν τα αυτονόητα.

        Με αυτό τον τρόπο η Διοίκηση  εφαρμόζει την πολιτική διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και οικοδομεί το φθηνό, αυταρχικό σχολείο των μνημονίων και του ΔΝΤ, ενός σχολείου που εξαθλιώνει οικονομικά τους εκπαιδευτικούς και οδηγεί  μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων στην ημιμόρφωση, προετοιμάζοντάς την για το σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

         Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά»

Καλεί τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων και όλους τους συναδέλφους, τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων του συγκροτήματος και της περιοχής σε συντονισμένη και ανυποχώρητη αντίδραση για να μην περάσουν
Keywords
Τυχαία Θέματα