ΟΙΕΛΕ: Εξαπολύεται πογκρόμ κατά συνδικαλιστών για την υπόθεση Μπουλούτα;

Tweet

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819

oiele@ath.forthnet.gr

www.oiele.gr

Αρ.Πρωτ.

Αθήνα, 2/1/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΣΔΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΜΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ, ΑΡΑΓΕ, ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

Αν και έχουν ήδη περάσει 13 ημέρες από την ημέρα που το ΚΥΣΔΕ – με συνοπτικές διαδικασίες – απέλυσε την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, η ΟΙΕΛΕ δεν έχει ακόμη λάβει τα καθαρογραμμένα πρακτικά της συνεδρίασης.

Επειδή τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ,

· Αγνόησαν προκλητικά τα δύο αιτήματα εξαίρεσής τους από την ΟΙΕΛΕ και από την εκπαιδευτικό και δεν επέτρεψαν, όπως ορίζει η διαδικασία, στους αναπληρωματικούς τους να τις εξετάσουν, έστω και για τους τύπους!

· Απέρριψαν το αίτημα του νομικού παραστάτη της εκπαιδευτικού Γ. Κατρούγκαλου να μεταφερθεί η συνεδρίαση, επειδή βρισκόταν εκτός Αθηνών και δεν θα μπορούσε να υπερασπίσει τη συνάδελφό μας.

· Απέρριψαν και το αίτημα του Γεν. Γραμματέα της ΟΙΕΛΕ, ο οποίος ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας για τη Δευτέρα, ώστε να μπορέσει η ΟΙΕΛΕ να εκπροσωπηθεί νομικά

η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι η διαδικασία ήταν παράνομη και παράτυπη. Απέστειλε, μάλιστα, σήμερα στα μέλη του ΚΥΣΔΕ εξώδικη πρόσκληση (συνημμένη) με την οποία ζητά να της παραδοθούν τα καθαρογραμμένα πρακτικά εντός τριών ημερών, ώστε να μπορέσει να κινηθεί νομικά, κατά παντός υπευθύνου, για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Αναρωτιόμαστε, εάν στα καθαρογραμμένα πρακτικά θα περιλαμβάνονται και οι προσβλητικές εκφράσεις του νομικού συμβούλου του Κολλεγίου Αθηνών κ. Χοϊδά κατά του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ, αλλά, κυρίως, η πρωτοφανής και αλαζονική απαίτησή του να αποβληθεί από την αίθουσα η εισηγήτρια της υπόθεσης Δ/ντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. Ιωάννα Χρήστου. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι η Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης με δύο έγγραφά της ζητούσε τον έλεγχο καταχρηστικότητας της υπόθεσης και την ακύρωση της καταγγελίας σύμβασης, διότι η εκπαιδευτικός ήταν «αυξημένων προσόντων».

Δεν αναφερόμαστε τυχαία στα δύο αυτά περιστατικά που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε, εάν περιλαμβάνονται στα πρακτικά της συνεδρίασης (σημειώνουμε εδώ ότι ολόκληρη η διαδικασία μαγνητοφωνήθηκε χωρίς διακοπές). Διότι η στοχοποίηση κάποιων προσώπων που αποκαλύφθηκε εκείνη την ημέρα με ωμό και κυνικό τρόπο ενδέχεται να είναι προάγγελος πογκρόμ από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. κατ΄εντολήν συγκεκριμένων επιχειρηματικών κύκλων που δρουν στην εκπαίδευση εναντίον συνδικαλιστών της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά και στελεχών της διοίκησης που τήρησαν το νόμο και δεν συντάχθηκαν με τις απαιτήσεις της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ α.α.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ

Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819

oiele@ath.forthnet.gr

www.oiele.gr

Αρ.Πρωτ.37374

Αθήνα,30/12/2013

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ»

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. Ταπανίδη ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΥΣΔΕ κ. Ζερβοπούλου, κ. Ρόκο που εδρεύουν στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι

Παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει 10 ημέρες από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ, δεν έχουν ακόμη αποσταλεί στην Ομοσπονδία μας τα καθαρογραμμένα πρακτικά της Πράξης 38/20-12-2013.

Επειδή θεωρούμε ότι:

- Η νόμιμη σύνθεση του Συμβουλίου αλλοιώθηκε σκόπιμα από εσάς με σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων

- Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν παράτυπη και παράνομη, διότι α) δεν εξετάστηκε καν από τους αναπληρωματικούς σας η αίτηση εξαίρεσης που κατατέθηκε, β) διότι δεν επετράπη, παρά την υποβολή έγγραφου αιτήματος, στο νομικό εκπρόσωπο της εκπαιδευτικού Ε. Μπουλούτα Γ. Κατρούγκαλο να παρευρεθεί στη διαδικασία και γ) διότι απορρίφθηκε αίτημα του Γ.Γ. της ΟΙΕΛΕ για τριήμερη αναβολή της συνεδρίασης, ώστε να εκπροσωπηθεί νομικά η ΟΙΕΛΕ

Ζητούμε:

Να μας χορηγήσετε εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών τα καθαρογραμμένα πρακτικά της συνεδρίασης που κατέληξε στην έκδοση της Πράξης 38/20-12-2013, ώστε, αναλόγως των περιεχομένων τους, να προβούμε σε κάθε ενέργεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα σε αυτόν τον οποίο απευθύνεται προς γνώση του και για την επέλευση των νόμιμων συνεπειών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ α.α.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Tags: ΟΙΕΛΕΚΥΣΔΕεξώδικο Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα