Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Λάρισας: Τα ξυπνητήρια

Tweet

"Κατόπιν των προσφάτων κρουσμάτων ξυπνητηριών τα οποία διαταράσσουν την ηρεμία, τάξη και ασφάλεια της πόλης, παρακαλούνται και διατάσσονται όλοι οι κάτοικοι να παραδώσουν το ταχύτερο τα ξυπνητήρια τους στο πλησιέστερο Φρουραρχείο. Τα ξυπνητήρια θα υποστούν μία ανώδυνη επέμβαση και μετά την αφαίρεση ορισμένων ελατηρίων, θα επιστραφούν άθικτα κατά τα λοιπά στους νόμιμους κατόχους. Ποινή για την παράβαση της παρούσης διαταγής: ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ!...».

Όλοι οι κάτοικοι παρέδωσαν πρόθυμα τα άχρηστα και ταραχοποιά ξυπνητήρια»,

έγραφαν την άλλη μέρα οι εφημερίδες. «Ο Δημόσιος Ταξιθέτης δήλωσε ότι τώρα μπορούν πια οι κάτοικοι να κοιμούνται ήσυχοι. Σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο τους εύχεται όνειρα γλυκά».
Μα το ίδιο εκείνο βράδυ, στη γειτονιά εκείνη, μέσα στα μαύρα τα μεσάνυχτα, ένα ξυπνητήρι έσκιζε τη σιωπή της νύχτας με το θρηνητικό, επίμονο κουδούνισμα του. Χτυπούσε ξέφρενα, οδυνηρά, απελπισμένα, σαν ύστατο σήμα κινδύνου χτυπούσε, ξυπνούσε τους πολίτες. Οι περιπολίες προσπαθούσαν να το εντοπίσουν..."

Ευγένιου Τριβιζά: "Τα ξυπνητήρια"

Μέχρι ποιο σημείο είσαι διατεθειμένος, συμπολίτη[Ν1] , να υποχωρήσεις;Σήμερα ακολουθείς κάτι στο οποίο δεν πιστεύεις. Αύριο δέχεσαι μια μικρή προσβολή, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Μεθαύριο μια μεγαλύτερη και στο τέλος κάμπτονται οι αντιστάσεις σου και δεν ντρέπεσαι να υποχωρείς όλο και περισσότερο, στερείς τον ελεύθερο χρόνο από τον εαυτό σου, την οικογένεια, τα παιδιά, τους φίλους σου. Δίνεις με τις υποχωρήσεις, στις οποίες αναγκαστικά θα κάνεις, το δικαίωμα να μιλούν για πιθανή σου ανεπάρκεια και όλ’ αυτά γιατί φοβάσαι να μη χάσεις τη βόλεψή σου και αδιαφορείς για το αν χάσεις την αξιοπρέπειά σου;Έτσι θέλουμε το δάσκαλο που διδάσκει στα παιδιά μας;

Ξαφνικά, μια καλή νεράιδα, χτύπησε με το μαγικό ραβδί το Νίκο και ξύπνησε από τον εφιάλτη. Ευτυχώς, Θεέ μου, σκέφτηκε, όλα ήταν ένα κακό όνειρο, τίποτα αληθινό. Φταίνε βλέπεις και αυτά τα ξυπνητήρια, διότι από καιρό ακούστηκε πως:

*«Κατόπιν των πρόσφατων κρουσμάτων ξυπνητηριών, τα οποία διαταράσσουν την ηρεμία, τάξη και ασφάλεια της πόλης, παρακαλούνται και διατάσσονται όλοι οι κάτοικοι να παραδώσουν το ταχύτερο τα ξυπνητήρια τους στο πλησιέστερο Φρουραρχείο. Τα ξυπνητήρια θα υποστούν μια ανώδυνη επέμβαση και μετά την αφαίρεση ορισμένων ελατηρίων, θα επιστραφούν άθικτα κατά τα λοιπά στους νόμιμους κατόχους…

Όλοι οι κάτοικοι παρέδωσαν πρόθυμα τα άχρηστα και ταραχοποιά ξυπνητήρια, έγραφαν την άλλη μέρα οι εφημερίδες. Ο Δημόσιος Ταξιθέτης δήλωσε ότι τώρα μπορούν πια οι κάτοικοι να κοιμούνται ήσυχοι. Σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο τούς εύχεται όνειρα γλυκά»

Και ξεκίνησε ήσυχος, όπως κάθε μέρα, για το 1ο ΕΠΑΛ Λάρισας.

Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, διότι έτσι πρέπει να τελειώνει πάντα ένα παραμύθι.

**Όλα τα παραπάνω αναπτύχθηκαν σε ένα επικίνδυνο περιβάλλον, από έναν ερασιτέχνη, χωρίς πτυχία, διπλώματα και άδειες. Δεν είναι ολοκληρωμένα, ούτε έχουν υποβληθεί σε εξαντλητικά τεστ ως προς τις συνέπειές τους. Έτσι, ο συντάκτης τους δεν είναι νομικά ή ηθικά υπεύθυνος για προσωπικές ή οικογενειακές καταστροφές, που μπορεί να συμβούν, αν ο αναγνώστης αποφασίσει αβασάνιστα να εφαρμόσει παρόμοιες επιλογές στην καθημερινή του ζωή. Εξάλλου πρόκειται για ένα… Παραμύθι. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικές καταστάσεις, ανθρώπους και ονόματα είναι τελείως συμπτωματική.

* από το κείμενο του Ευγένιου Τριβιζά: «Τα ξυπνητήρια»
** Richard Bach

[Ν1]θα ταίριαζε και το συνάδελφε ανάλογα πού απευθύνεται κανείς

Tags: επιτροπή αγώνα εκπαιδευτικών Λάρισας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα