Ενωση Διδασκόντων Ιονίου Πανεπιστημίου: Αρση της "παραπληροφόρησης" από τους εραστές της αποπληροφόρησης!

Tweet

Ένωση Διδασκόντων Ιονίου Πανεπιστημίου

Μέλος της ΠΟΣΔΕΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΡΣΗ ΤΗΣ «ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ!

Κοιν:

• ΠΟΣΔΕΠ

• Συλλόγους Μελών ΔΕΠ ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας

• Φοιτητικούς συλλόγους ΙΠ

• Τοπικά και αθηναϊκά ΜΜΕ

«Για να δικαιολογούν τις πράξεις τους άλλαζαν ακόμα και την σημασία

των λέξεων» ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ (Μετάφραση: Αγγελος Βλάχος)

Η απάντηση της Πρυτανείας στην ανακοίνωση της Ένωσης Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου για το σοβαρό ζήτημα της δημιουργίας «ομοσπονδίας» με τα ΤΕΙ πέραν του ανεπίτρεπτου ύφους και του απαράδεκτα υποβαθμισμένου γλωσσικού επιπέδου, μόνο βαθειά θλίψη και κατάπληξη προκαλεί. Βαθειά θλίψη διότι κάθε άλλο παρά τιμή περιποιεί σε μέλη μιας ακαδημαϊκής κοινότητας να ενημερώνονται για την υπόσταση, το μέλλον και τις προοπτικές του Ιδρύματός τους από τις δηλώσεις ενός δημοσιογράφου και όχι από τα πεπραγμένα της Συγκλήτου που αποφάσισε με ισχνή πλειοψηφία, ερήμην τους και αγνοώντας προκλητικά τις ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Τμημάτων οι οποίες τάχθηκαν εναντίον κάθε μορφής «ομοσπονδίας» ή «σύμπραξης»(ή όποια άλλη «λεκτική υπεκφυγή» εφευρεθεί) με τα ΤΕΙ.

Η ανύπαρκτη παραπληροφόρηση δεν αίρεται από δηλώσεις δημοσιογράφων που σπεύδουν να αναιρέσουν όσα «εκ παραδρομής»[1] δήλωσαν αλλάζοντας τη σημασία των λέξεων(από ομοσπονδία σε συνεργασία-λες και το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο εμποδίζει οποιαδήποτε συνεργασία!!). Η Πρυτανεία έπρεπε να καλέσει τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σε δημόσια διαβούλευση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά πρωτίστως την ακαδημαϊκή μας αξιοπρέπεια και επιβίωση.

Η απάντηση όμως της Πρυτανείας προκαλεί και κατάπληξη διότι δεν διάβασε ή το πιθανότερο, συνειδητά αποκρύπτει τις σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου ο οποίος ομιλεί περί «ομοσπονδιοποίησης». Φαίνεται ότι και ο ίδιος ο κ. Υπουργός (και οι περί αυτόν! ) ανήκουν στους «ομοσπονδιολογούντες». Σ’ αυτό το κλίμα εντάσσεται, πιθανόν, και το γεγονός ότι το Συμβούλιο του Ιονίου Πανεπιστημίου, που σύμφωνα με το νόμο έχει την αρμοδιότητα για ζητήματα όπως «ομοσπονδίες», είναι το μόνο Πανεπιστημιακό Συμβούλιο στη Χώρα που δεν έχει διαπιστευθεί από τον Υπουργό Παιδείας 13 μήνες μετά την εκλογή του[2]!

Καλούμε την Πρυτανεία να ανακαλέσει την ανυπόστατη και άκρως προσβλητική για την ακαδημαϊκή μας αξιοπρέπεια ανακοίνωσή της και να ενημερώσει άμεσα την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου για αποφάσεις που λαμβάνει ερήμην της. Παράλληλα την προειδοποιούμε ότι αν συνεχίσει την απόπειρα δημιουργίας ομοσπονδίας ή σύμπραξης με τα ΤΕΙ θα λάβει την καθολική και αμείλικτη αντίδραση όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου με κάθε νόμιμο μέσο και με μια φωνή :Φτάνει πια! Ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι δεν είμαστε διατεθειμένοι από εδώ και στο εξής να ανεχτούμε πολιτικά και προσωπικά παιχνίδια που υπονομεύουν το μέλλον του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Κέρκυρα 10-11-2013

O Πρόεδρος Η Γραμματέας

Κ. Αγγελάκος Φωτεινή Βάκη

[1] (Η δήλωση του Γ.Πολίτη στο ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 95,1 (Πρέβεζας) στις 26 Οκτωβρίου αναφέρει τα εξής: «Στις 7 του μήνα συναντιόμαστε για να πέσει η υπογραφή στην ίδρυση της πρώτης Ομοσπονδίας. Θα ενωθεί δηλαδή το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με το ΤΕΙ Ιονίων. Θα κάνουμε την πρώτη Ομοσπονδία που θα ονομάζεται «Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Διονύσιος Σολωμός» και η μεγάλη ουσιαστική και συμβολική αξία είναι ότι για πρώτη φορά ενοποιούνται πολιτισμικά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά τα Επτάνησα. Είναι ιστορικό βήμα και πείραμα πιλοτικό για άλλες συνενώσεις και ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα που προβλέπει το σχέδιο Αθηνά. Τι προβλέπει λοιπόν; Ένα πανεπιστήμιο δύναται να κάνει Ομοσπονδία με ένα ΤΕΙ. Δεν απορροφά κανένας κανένα, αλλά έχουν συνέργιες, οικονομίες κλίμακας και ενισχύονται δίνοντας κοινά πτυχία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και ξεκινά από τα Επτάνησα. Στις 7 του μήνα είναι η συνάντηση στο Υπουργείο. Θα είναι ο πρόεδρος του ΤΕΙ, εγώ, η πρύτανης και ο αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου για να υπογράψουμε τη συμφωνία για Ομοσπονδιοποίηση».)

[2]Ψήφισμα του Συμβουλίου Ιδρύματος του Ιονίου Πανεπιστημίου- Κέρκυρα,11‐3‐2013

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Το Συμβούλιο του Ιδρύματος του Ιονίου Πανεπιστημίου εκφράζει την έκπληξή του και την πλήρη

Αντίθεσή του στην προωθούμενη «κοινοπραξία» ή κατ΄ άλλους «ομοσπονδιοποίηση» του Ιονίου

Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας υπό την επωνυμία: «Διονύσιος Σολωμός».

Πρόκειται για κίνηση, η οποία όχι μόνο στερείται νομικής βάσης, αλλά ανατροφοδοτεί πελατειακές

νοοτροπίες και πρακτικές ασύμβατες με τα ακαδημαϊκά δεδομένα, οι οποίες έχουν οδηγήσει την

Τριτοβάθμια εκπαίδευση στη σημερινή τραγική κατάσταση. Το Συμβούλιο του Ιδρύματος, με την

πεποίθηση ότι εκφράζει όχι μόνο το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου,

αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, διαμαρτύρεται έντονα για την επιχειρούμενη ανατροπή

χωρίς, μάλιστα, την- από σας τον ίδιο θεσπισμένη-προαπαιτούμενη Δημόσια Διαβούλευση και σας

ζητά να τιμήσετε τις δεσμεύσεις σας προς το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου Ιδρύματος του Ιονίου Πανεπιστημίου

Tags: Ένωση Διδασκόντων Ιονίου Πανεπιστημίου Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα