ΕΛΜΕ Ημαθίας: Η «διόρθωση» ενός λάθους με ένα μεγαλύτερο δεν αίρει, αλλά επιτείνει την αδικία!

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ Βέροια 26.05.2012
Προφήτη Ηλία 15 Αρ.Πρωτ.23 Η «διόρθωση» ενός λάθους με ένα μεγαλύτερο δεν αίρει, αλλά επιτείνει την αδικία!
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ: ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ «ΚΑΤΑΡΓΕΊ» ΤΟ Γ4. ΝΑ ΓΙΝΕΙ
ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
Η ΕΛΜΕ Ημαθίας , αναφορικά με το πρόβλημα στο μάθημα της Φυσικής των Πανελλαδικών Εξετάσεων δηλώνει τα εξής:
1ο . Το επιστημονικό λάθος της Επιτροπής Πανελλαδικών Εξετάσεων, στη διατύπωση ενός εκ των θεμάτων, δε μπορεί να «αποκατασταθεί» με ένα μεγαλύτερο, εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό λάθος, όπως αυτό της ακύρωσης του θέματος και της κατανομής των μονάδων στα υπόλοιπα θέματα. Η σχετική οδηγία είναι αυθαίρετη, παράνομη (αλλοιώνεται η αρχή της ισονομίας) και προδήλως άδικη!
2ο . Η Επιτροπή Πανελλαδικών Εξετάσεων, και βεβαίως το Υπουργείο Παιδείας, οφείλει να σέβεται, να εκτιμά και να φροντίζει να αποτυπώνεται ακριβοδίκαια ο κόπος, οι γνώσεις και οι προσπάθεια όλων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με τις ανάλογες οδηγίες προς τα βαθμολογικά κέντρα.
3ο .Ως εκ τούτων το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας συντάσσεται ομόφωνα με την απόφαση των συναδέλφων βαθμολογητών του μαθήματος Φυσικής Κατεύθυνσης και ζητά, με τη σειρά του, να ακυρωθεί η οδηγία και το θέμα να βαθμολογηθεί κανονικά με τις ανάλογες διευκρινήσεις.
4ο . Ζητά επίσης απ’ την ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα θέση προς αυτή την κατεύθυνση και καλεί την Ένωση Ελλήνων Φυσικών να πράξει το ίδιο.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Μπέκης Νίκος Τσακαλίδης Κώστας


Keywords
Τυχαία Θέματα