Α Σύλλογος ΠΕ Αθηνών: Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (7 Ιούνη 2012)

Πρόταση προς την 81η Γ.Σ. της ΔΟΕ για το διεκδικητικό πλαίσιο - πρόγραμμα δράσης
Η φετινή Γενική Συνέλευση σφραγίζεται από την ολομέτωπη αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική επέλαση ΔΝΤ
– ΕΕ - κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στη χώρα μας να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή ισοπέδωση των εργασιακών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Οι κυβερνήσεις των δυο τελευταίων ετών, σε πλήρη συμφωνία και συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. αποφάσισαν την επιβολή στη χώρα ενός καθεστώτος σύγχρονης οικονομικής «χούντας» επ’ ωφελεία αποκλειστικά των δανειστών της χώρας και των αγορών!
Βιώνοντας αυτή την πραγματικότητα, οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. μέσα από τη συμμετοχή μας στους αγώνες, τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις, συνειδητοποιούμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι και ως εκπαιδευτικοί δεν λύνονται χωρίς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.
Συγκεκριμένα :
Πρωταρχική προϋπόθεση για την επίλυση όλων των λαϊκών προβλημάτων αλλά και των προβλημάτων του δημόσιου δωρεάν σχολείου, θεωρούμε την αντιπαράθεση με μαζικούς κοινωνικούς δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας με κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας αντιδραστικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Σε μια τέτοια ιστορική στιγμή, είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα μεγάλο, μαχητικό, πανεκπαιδευτικό, λαϊκό, κοινωνικό μέτωπο που θα προβάλλει στόχους και αιτήματα που θα απαντούν στην κρίση από τη σκοπιά των εκπαιδευτικών, ευρύτερα των εργαζομένων και των συλλογικών τους συμφερόντων.
Εμείς οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε τίποτα και δεν πληρώνουμε τίποτα. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία που προκάλεσε την κρίση και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι. Να φύγουν τρόικα – Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. από τη χώρα. Είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές που επιβάλλουν με αφορμή το χρέος οι κυβερνήσεις, οι δανειστές και η τρόικα με το περιβόητο «κούρεμα» και την επιβολή ενός «αέναου» Μνημόνιου (βλ. Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, Μνημόνιο 4, νέο μισθολόγιο, Δανειακή Σύμβαση κλπ.) που οδηγεί στη διαχρονική μείωση μισθών και συντάξεων, στη φτώχεια, την ανεργία, την κατάρρευση και πλήρη εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της παιδείας και της υγείας, στην πώληση της δημόσιας περιουσίας, στην πρόκληση εν τέλει μιας τεράστιας κοινωνικής καταστροφής. Παλεύουμε για την ανατροπή των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης. Προβάλλουμε τα αιτήματα για παύση πληρωμών του χρέους, γενναία φορολόγηση του κεφαλαίου, των τραπεζών και της εκκλησιαστικής περιουσίας, εθνικοποίηση των τραπεζών και των κοινωφελών οργανισμών, κρατική φαρμακοβιομηχανία, μείωση των στρατιωτικών δαπανών, έλεγχος των τιμών των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης και των φαρμάκων. Κατάργηση –
Keywords
Τυχαία Θέματα