Η θέση των αιρετών του ΠΑΜΕ στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά για το χαρακτηρισμό και την τοποθέτηση των υπεραρίθμων

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΡ.18 (Ιούνης 2012)
Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ
Την Τετάρτη 06/06/12 συνεδρίασε το ΠΥΣΔΕ
για το χαρακτηρισμό και την τοποθέτηση υπεράριθμων εκπαιδευτικών. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα, προκειμένου να διορθωθούν λάθη που διαπιστώσαμε στην πρόταση της Διοίκησης για τις τοποθετήσεις σε σχολεία των υπεράριθμων που έκαναν θετική δήλωση,.

Προτείναμε να μην χαρακτηριστούν ως υπεράριθμοι όσοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν δήλωση υπεραριθμίας και να χαρακτηριστούν μόνο όσοι έκαναν θετική δήλωση ή δήλωσαν ότι επιθυμούν βελτίωση. Δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν (κάθε χρόνο) το ωράριό τους στα σχολεία που ανήκουν οργανικά. Αυτό δημιουργεί εργασιακή αβεβαιότητα στον εκπαιδευτικό και δίνει τη δυνατότητα στη Διοίκηση και στο Υπουργείο να εμφανίζουν πλεονάσματα εκπαιδευτικών. Ενώ είναι γνωστό ότι η πραγματική υπεραριθμία διαπιστώνεται το Σεπτέμβρη ( κάθε χρόνο μετακινούνται από το ΠΥΣΔΕ Πειραιά προς άλλα ΠΥΣΔΕ ή υπηρεσίες πάνω από 300 εκπαιδευτικοί), η πλειοψηφία της Διοίκησης προχώρησε και χαρακτήρισε υπεράριθμους τους τελευταίους που τοποθετήθηκαν οργανικά στο σχολείο που εμφανίζει υπεραριθμία (ΠΔ 50/96).

Εκτός από τα λάθη ο αιρετός του ΠΑΜΕ επισήμανε ότι η πρόταση της Διοίκησης για τις τοποθετήσεις παραβίαζε την ομόφωνη απόφαση του ΠΥΣΔΕ της 09/05/2012 για τον τρόπο τοποθέτησης του κλάδου ΠΕ04 στα Γυμνάσια. Με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση οι εκπαιδευτικοί του ΠΕ04 τοποθετούνται στα Γυμνάσια (εφόσον υπάρχει οργανικό κενό) ως ενιαίος κλάδος και όχι κατά ειδικότητα. Η πρόταση της διοίκησης τοποθετούσε τους εκπαιδευτικούς με βάση την ειδικότητα και όχι ενιαία ως ΠΕ04. Με πρόταση του προέδρου του ΠΥΣΔΕ η Διοικητική πλειοψηφία, επικαλούμενη παλαιότερη εγκύκλιο του Υπουργείου, άλλαξε την ομόφωνη απόφαση και τοποθέτησε τους εκπαιδευτικούς του ΠΕ04 κατά ειδικότητα. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη ο αιρετός του ΠΑΜΕ κατέθεσε την παρακάτω δήλωση.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΕ04:
«Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ της 9/5/12 αποφασίστηκε ομόφωνα να θεωρείται ενιαίος ο κλάδος ΠΕ04 για τις τοποθετήσεις σε οργανικά κενά στα Γυμνάσια. Για τα ΓΕΛ αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να αντιμετωπίζεται ενιαίος ως προς τα κενά και η τοποθέτηση να γίνεται με βάση την ειδικότητα που έχει τις περισσότερες ώρες.
Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ στις 06/06/12 με θέμα \"Χαρακτηρισμός και ρύθμιση της υπεραριθμίας” η Διοίκηση προτείνοντας την τοποθέτηση στα Γυμνάσια των εκπαιδευτικών ΠΕ04 κατά ειδικότητα και όχι ενιαία καταστρατηγούσε την απόφαση του ΠΥΣΔΕ. Το ΠΥΣΔΕ ποτέ δεν αποφάσισε, όπως ισχυρίστηκε η διοίκηση, να δίνονται τα κενά των Γεωλόγων στους Φυσικούς.
Η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ άλλαξε την απόφαση της 09/05/12 και νομι
Keywords
Τυχαία Θέματα