ΙΚΥ: 450 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Συνολικά 450 υποτροφίες, εκ των οποίων 156 εξωτερικού και 294 εσωτερικού, θα χορηγήσει το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) το ακαδημαϊκό έτος 2012 - 2013, σύμφωνα με την σχετική πρόσκληση. Ειδικότερα, θα χρηματοδοτηθούν 450 θέσεις υποτρόφων ως εξής: 51 για μεταπτυχιακές σπουδές δεύτερου κύκλου στο εξωτερικό (διδακτορικό), 105 για μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου κύκλου (Μάστερ) στο Εξωτερικό και 294 για μεταπτυχιακές

σπουδές πρώτου κύκλου (Μάστερ) στην Ελλάδα.

Θα γίνουν δεκτές αιτήσεις για τις επτά παρακάτω επιστημονικές περιοχές: Θετικές Επιστήμες, Επιστήμες Μηχανικού, Επιστήμες της Ζωής, Γεωπονικές Επιστήμες και Κτηνιατρική, Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Καλλιτεχνικές Σπουδές.

Για τους υποψηφίους πρώτου μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών (Μάστερ), από κάθε επιστημονική περιοχή θα χρηματοδοτηθούν οι 15 καλύτερες υποψηφιότητες για σπουδές στο εξωτερικό, καθώς και οι 42 καλύτερες υποψηφιότητες για σπουδές στην Ελλάδα. Προτεραιότητα σε περίπτωση ισοβαθμίας στην τελευταία θέση θα δοθεί σε προτάσεις στους παρακάτω επιμέρους ερευνητικούς τομείς: Ψηφιακή Τεχνολογία, Ενέργεια (εναλλακτικές μορφές και πράσινη ανάπτυξη), Νανοτεχνολογία, Βιοκαλλιέργειες, Μαθηματικά.

Επισημαίνεται ότι μπορεί να υποβληθεί υποψηφιότητα σε περισσότερα από ένα και μέχρι τρία συναφή προγράμματα σπουδών πρώτου μεταπτυχιακού κύκλου στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή, αλλά όχι σε περισσότερες από μία επιστημονικές περιοχές.

Για τους υποψηφίους δεύτερου μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών (διδακτορικό), από κάθε επιστημονική περιοχή θα χρηματοδοτηθεί ο παρακάτω αριθμός υποτροφιών: Θετικές επιστήμες 18, Επιστήμες Μηχανικού 6, Επιστήμες της Ζωής 7, Γεωπονικές Επιστήμες και Κτηνιατρική 5, Κοινωνικές Επιστήμες 8, Ανθρωπιστικές Επιστήμες 4 και Καλλιτεχνικές Σπουδές 3.

Οι υποψήφιοι για δεύτερο μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο εξωτερικό (διδακτορικό) θα υποβάλουν αιτήσεις στα επιμέρους γνωστικά πεδία ανά επιστημονική περιοχή.

Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει από μέλη ΔΕΠ ή και ερευνητές όλων των βαθμίδων, ιδρυμάτων της ημεδαπής ή και της αλλοδαπής, δύο ανά υποψήφιο.

Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι για κάποια υποτροφία θα πρέπει να υποβαλουν ειδική αίτηση - υπεύθυνη δήλωση, που διατίθεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδικτυακό τόπο http://apps.gov.gr/minedu/iky_scholarships, από 20 Μαΐου 2012 μέχρι και 10 Ιουλίου 2012 και ώρα 23:59.

* Ακολουθεί η πρόσκληση του ΙΚΥ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΄Η ΤΕΙ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΙΚΥ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» - ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-2013

Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Τ

Keywords
Τυχαία Θέματα