Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Απόφαση Γενικής Συνέλευσης για όσους Διευθυντές σχολείων επιδεικνύουν αυταρχικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές

Tweet

Οι καθηγητές της Α ΕΛΜΕ αποφάσισαν μέσω της Γενικής Συνέλευσής τους ότι δεν θα ανεχθούν αυταρχικές και αντισυναδελφικές μεθόδους Διευθυντών σχολείων. Επίσης, δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε ονομαστικές καταγγελίες και διαγραφές σε όσους διευθυντές αποδειχθούν βασιλικότεροι του βασιλαίως.

επιμέλεια: alfavita.gr

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Καταγγέλλουμε τις αυταρχικές και αντισυναδελφικές μεθόδους που χρησιμοποιεί μερίδα Διευθυντών σχολείων, για να επιβάλει την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου των Σχολικών Μονάδων παρά τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και την εκφρασμένη αντίθεση των εκπαιδευτικών με ανάλογα ψηφίσματα. Συγκεκριμένα, ορισμένοι Διευθυντές, όπου συναντούν εμπόδια στην εφαρμογή της ΑΕΕ σχηματίζουν μόνοι τους ομάδες απειλώντας έναν έναν τους συναδέλφους, ακόμα και με τηλέφωνα στο σπίτι τους, ότι αν δε συμμορφωθούν με το νόμο κινδυνεύουν ακόμα και με απόλυση. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα παρουσιάζουν έτοιμες ομάδες εργασίας πριν τη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων, ζητώντας από τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν ατομικά με την απειλή ότι η μη υπογραφή σημαίνει άρνηση καθήκοντος και ότι θα ενημερωθεί ο προϊστάμενος, ώστε να κινηθούν διοικητικές - πειθαρχικές διαδικασίες. Επιπλέον, σε περιπτώσεις που οι Σύλλογοι αποφασίζουν τη μη συμμετοχή στις ομάδες αξιολόγησης, οι Διευθυντές συγκροτούν με δική τους ευθύνη ομάδες με όσους συναδέλφους δε συνυπογράφουν τη συλλογική απόφαση, ακόμα και αν είναι ελάχιστοι. Ακόμα σε προσπάθεια παραπέρα εκφοβισμού ή τρομοκράτησης, διευθυντές απαιτούν να γραφτούν υποχρεωτικά ονομαστικά στο πρακτικό όσοι συνάδελφοι αρνούνται να μπουν σε ομάδες εργασίας.

Οι Διευθυντές αυτοί αποδεικνύονται βασιλικότεροι του βασιλέως και η στάση τους αποκαλύπτει το ρόλο που τους αναθέτει το Υπουργείο Παιδείας στο “νέο σχολείο”, όπου οι διευθυντές θα λειτουργούν ως μάνατζερ που θα υλοποιούν τις άνωθεν εντολές και θα τις επιβάλλουν στους συλλόγους, που θα έχουν μετατραπεί σε απλά γνωμοδοτικά όργανα απόλυτα πειθαρχημένα υπό το συνεχή φόβο των πειθαρχικών διώξεων.

Καλούμε τους συναδέλφους να μη φοβηθούν και να καταδικάσουν παρόμοιες ενέργειες. Με συλλογικές διαδικασίες να απαντήσουν στους Διευθυντές που σπεύδουν να ευθυγραμμιστούν με τις εντολές του Υπουργείου και να συνεχίσουν να μπλοκάρουν την αυτοαξιολόγηση.

Η Α΄ ΕΛΜΕ θα προχωρήσει σε ονομαστικές καταγγελίες και διαγραφές από τη δύναμή της διευθυντών που δρουν με τέτοιους απαράδεκτους, αντισυνδικαλιστικούς και αντισυναδελφικούς τρόπους.

Θεσ/νίκη 13/3/14

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης

Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622

Τηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698

http://aelmethe.blogspot.com

Προς : Δ/νσεις

Σχολεία, ΜΜΕ

Tags: Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκηςαυτοαξιολόγησηαξιολόγηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα