Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, το πρόγραμμα των αιτημάτων και διεκδικήσεων

Tweet

Η Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγράφεται το πρόγραμμα των αιτημάτων και διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών της περιοχής όπως αυτά διαμορφώθηκαν στη Γενική Συνέλευση στις 13 Μαρτίου 2014. Παραθέτουμε το κείμενο.

Ε΄ ΕΛΜΕ

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης (13/3/2014)

Πρόγραμμα αιτημάτων και διεκδικήσεων:

Ψηφίστηκε το πλαίσιο των αποφάσεων προηγούμενων Γ. Σ. της ΕΛΜΕ

και των Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ που μεταξύ άλλων προτάσσει τα εξής αιτήματα: Όχι στη διαθεσιμότητες – καμία απόλυση εκπαιδευτικού. Επαναφορά εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων της ΤΕΕ στα σχολεία τους. Κατάργηση των νόμων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολείων. Μη εφαρμογή με συλλογικό αγώνα της αυτοαξιολόγησης. Κατάργηση ν4186/13 (όχι στον εξεταστικό μαραθώνιο, στην ιδιωτικοποίηση, στην πρόωρη κατάρτιση μετά το γυμνάσιο και στη μαθητεία, επαναφορά τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στην ΤΕΕ). Να μην εφαρμοστεί καμία πλευρά του νόμου στους μαθητές της Α΄ Λυκείου. Παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα και νερό για όλο το λαό! Όχι στη διάλυση – συρρίκνωση – ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών. Άμεσα μέτρα ανακούφισης για την ανεργία, την εξαθλίωση και τη μαζική φτώχεια. Να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης–ΕΕ–ΔΝΤ με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.

Πρόγραμμα δράσης:

Η συνέλευση ομόφωνα ψήφισε την πρόταση της ΑΔΕΔΥ για 48ωρη απεργία στις 19-20/3.

Η συνέλευση ομόφωνα ψήφισε την πρόταση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στις 21/3.

Η συνέλευση ψήφισε να κατατεθεί στη Γ.Σ. των προέδρων η πρόταση για 5νθήμερη απεργία από 17-21/3 και νέες Γ.Σ. κλιμάκωσης του αγώνα μέσα στην επόμενη εβδομάδα και Γ. Σ. προέδρων στις 22/3.

Η συνέλευση ψήφισε την πρόταση να κατατεθεί στη Γ.Σ. των προέδρων η πρόταση για 48ωρη απεργία 17-18/3 που θα προστεθεί στη 48ωρη 19-20/3 της ΑΔΕΔΥ και στην 24ωρη 21/3 της ΟΛΜΕ.

Άμεση λειτουργία Κέντρου Αγώνα από κοινού με όλα τα αγωνιζόμενα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους. Απευθύνουμε διακήρυξη προς όλη την τοπική κοινωνία και τη νεολαία να στηρίξει τον αγώνα μας. Όλοι μαζί παίρνουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας και οργανώνουμε καθημερινές δράσεις και κινητοποιήσεις.

Αξιοποιούμε τη θετική εμπειρία από τις πρόσφατες καταλήψεις σχολείων και ιδιαίτερα τις πορείες με τους μαθητές μέσα στους Δήμους. Σε συντονισμό με τους καθηγητές στη διαθεσιμότητα, όλες τις ΕΛΜΕ, τους γονείς και τους μαθητές, καθορίζουμε ημέρες και σχολεία και οργανώνουμε νέους αποκλεισμούς σχολείων κατά Δήμους. Για τη δράση αυτή, η Γ.Σ κηρύσσει τις απαραίτητες διευκολυντικές στάσεις εργασίας. Αποκλεισμός Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Παρασκευή 14/3, στις 7.30 π.μ. (τρίωρη διευκολυντική 8.00- 11.00 π.μ.)

Σε συντονισμό με τα συντονιστικά των καθηγητών σε διαθεσιμότητα, τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ καθορίζουμε τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και οργανώνουμε τη μετακίνηση των συναδέλφων. Ανοιχτή Συνέλευση των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα την Παρασκευή 14/3, στις 5.00 μ.μ. στην ΕΔΟΘ.

Αποφασίζουμε μια σειρά μέτρα στήριξης του προγράμματος δράσης, όπως επιτροπές αγώνα, απεργιακό ταμείο, αφίσες, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις, ενημερώσεις, συντονισμό με σωματεία, φοιτητές, μαθητές και γονείς. Καθορίζουμε συνάντηση συντονισμού και υλοποίησης του προγράμματος όλων των ΕΛΜΕ, του συντονιστικού των καθηγητών σε διαθεσιμότητα και άλλων σωματείων την Κυριακή 16/3, στις 6.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ.

Η Γ.Σ. των προέδρων να αποφασίσει μια σειρά διεκδικήσεις για τους συναδέλφους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα-απόλυση, όπως υγειονομική περίθαλψη, οικονομική στήριξη αυτών και των οικογενειών τους, φορολογικές απαλλαγές, πάγωμα δανεικών υποχρεώσεων κ.ά. τα οποία και θα απευθύνει για υλοποίηση προς την κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας.

Η Γ. Σ. επανέφερε την πρόταση για οικονομική ενίσχυση των συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα μέσα από την ενεργοποίηση ταμείων στήριξης των συναδέλφων που θα συγκροτηθούν και θα λειτουργήσουν από τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ και τα οποία θα στηρίξει και η ΟΛΜΕ με συγκεκριμένο ποσό από το ταμείο αλληλοβοήθειας.

Tags: Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκηςδιαθεσιμότητααπολύσεις εκπαιδευτικώνΘεσσαλονίκη Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα