Τσίζκεϊκ με βάση από μελομακάρονο

Αξιοποιούμε τα μελομακάρονα που περίσσεψαν σε ένα πανεύκολο και πολύ νόστιμο γλυκό.

Διαδικασία Βάση: Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. επάνω σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα (εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα). Ρίχνουμε στο τσέρκι τα τριμμένα μελομακάρονα, τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και τα πιέζουμε με την παλάμη μας, ώστε να γίνουν μια όσο το δυνατόν

πιο συμπαγής βάση πάχους 1 εκ. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει, στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, για περίπου 10 λεπτά, και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Κρέμα: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα, για περίπου 1 - 2 ώρες. Αφαιρούμε το τσέρκι και πασπαλίζουμε τη επιφάνεια του τσιζκέικ με χοντροκομμένα καρύδια και κανέλα και περιχύνουμε με λίγο μέλι.

Συμβουλές

Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια και με θρυμματισμένα μελομακάρονα.Αν δεν έχουμε αρκετά μελομακάρονα για τη βάση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και 3 - 4 κουραμπιέδες.
Keywords
Τυχαία Θέματα