Ταρτάκια με φρούτα

Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Στρώνουμε τις βάσεις σε αντικολλητικά φορμάκια για τάρτες ή μάφινς και τα καλύπτουμε με κομμάτια λαδόκολλας, τα οποία πιέζουμε να εφαρμόσουν καλά επάνω στις ζύμες. Τα γεμίζουμε με ωμό ρύζι, που θα εμποδίσει τις ζύμες να φουσκώσουν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε τις βάσεις για 10 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε προσεκτικά τις λαδόκολλες με το ρύζι

και αφήνουμε τα ταρτάκια να κρυώσουν.

Γέμιση: Ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κλωναράκι βανίλιας σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα της κατσαρόλας αλλά πριν προλάβει να πάρει βράση, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα αυγών - ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το νέο μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη φωτιά. Μόλις η κρέμα πήξει και αρχίσει να κοχλάζει, την αδειάζουμε σ' ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη (να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μην κάνει κρούστα). Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη «δουλεύουμε» μ' ένα σύρμα ή στο μίξερ για να μαλακώσει και να αποκτήσει λεία υφή.

Γεμίζουμε τα ταρτάκια με την κρέμα και τα γαρνίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας.

Συμβουλές

Για να γεμίσουμε τα ταρτάκια πιο εύκολα, χωρίς να λερώσουμε τα τοιχώματα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε κορνέ.Το καλοκαίρι μπορούμε να βάλουμε φρούτα όπως φράουλες, μπανάνες, κεράσια, βερίκοκα, ακτινίδια, μούσμουλα κ.α.
Keywords
Αναζητήσεις
tartakia me frouta, ταρτακια μονο με κρεμα
Τυχαία Θέματα