Τσιν-τσιν μετά τα ψώνια

Wine not, Wine Booth ή Dandy; Χαλάνδρι, Σύνταγμα ή Φάρος Ψυχικού;

Όπου κι αν βολτάρουμε, από το Σύνταγμα ως το Ψυχικό, υπάρχει μια μπάρα για να ζεσταθούμε, να ξαποστάσουμε και να τσουγκρίσουμε με ένα ποτήρι καλό κρασί. Όλο και περισσότερα μπαρ αφιερώνουν μέρος ή ολόκληρη τη λίστα τους στο κρασί, δίνοντας, μάλιστα, το προβάδισμα στις ουκ ολίγες ελληνικές ετικέτες. Ιδού λοιπόν τρεις

ιδέες για πριν ή μετά τα γιορτινά ψώνια.

Wine Booth

Η νεότερη άφιξη στον κόσμο των wine bars είναι το Wine Booth του Γιάννη Καλύβα, που μετακόμισε ουσιαστικά την κάβα-wine bar «Wine Gallery» από τον Άλιμο στο κέντρο της Αθήνας. 110 ετικέτες κρασιών σε φιάλη και 20 σε ποτήρι, οι περισσότερες από τον ελληνικό αμπελώνα, συνοδεύονται με ποικιλίες τυριών κι αλλαντικών, και μικρές νοστιμιές ημέρας. Γιορτινή ατμόσφαιρα, στυλ μπιστρό, γουστόζικος χώρος, ό,τι πρέπει για όσους αγαπούν το κρασί.

Φωκίωνος 12, Σύνταγμα, 210 99 59 544

Dandy

Στο cosy και ατμοσφαιρικό Dandy που είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί, απολαμβάνουμε από καφέδες, κοκτέιλ και ποτά, μέχρι αρμυρές λιχουδιές και μικρά νόστιμα σνακ. Τη λίστα με τα κρασιά επιμελείται η έμπειρη σομελιέ Μαρία Κατσούλη, και ανανεώνεται κάθε μήνα. Περιλαμβάνει 7 διαφορετικά κρασιά αποκλειστικά από ντόπιους αμπελώνες. Mainstream δεν τη λες, αφού ακόμα κι αν τα οινοποιεία που φιλοξενεί είναι γνωστά και καταξιωμένα, οι ετικέτες που επιλέγονται είναι συνήθως λιγότερο γνωστές, αλλά πολύ προσεκτικά διαλεγμένες. Στις 29/12, η κουζίνα του Dandy θα σερβίρει brunch από τις 11 το πρωί.

Σολωμού 2, BC Corner, Φάρος Ψυχικού, 210 67 72 072

Wine Not

Με περισσότερες από 80 ετικέτες κρασιών να φιγουράρουν στον κατάλογό του, το Wine Not του Χαλανδρίου με την industrial chic κι ολίγον από ρετρό αισθητική, είναι ένας δελεαστικός χώρος για να απολαύσουμε το κρασί μας, ιδιαίτερα wine cocktails, αλλά και μια επιλογή από κρύα πιάτα. Σε ποτήρι σερβίρονται περίπου 20 από τις 80 ετικέτες, κι ακόμα μια μικρή συλλογή από ιδιαίτερα αποστάγματα, εκ των οποίων και κάποια ψαγμένα τσίπουρα.

Καλογρέζης 12, Χαλάνδρι, 216 70 02 945
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσιν-τσιν,tsin-tsin