Ταξίδι στη Βοστώνη

Μια επίσκεψη στην ιστορική αμερικάνικη πόλη.

Γιατί να πάω;

Γιατί εδώ άρχισε ο αγώνας για την Ανεξαρτησία.Γιατί είναι μια πόλη με ιστορία - κάτι σπάνιο στις αμερικανικές πόλεις.Γιατί εκεί η Ευρώπη συνάντησε την Αμερική. Για τον νεανικό αέρα και το πολύ θετικό vibe, που το αντιλαμβάνεσαι αμέσως και οφείλεται στο ότι το μεγαλύτερο μέρος των περίπου 600.000 κατοίκων της είναι φοιτητές στα φημισμένα Harvard,
ΜΙΤ, BU, Emerson κ.ά.Για να περπατήσετε στο Back Bay και το Beacon Hill, με τα πανέμορφα σπίτια βικτωριανής αισθητικής, με τα κόκκινα τουβλάκια τους, και τα πέτρινα πεζοδρόμια.

Πότε να πάω;Ο καιρός στη Βοστώνη είναι απρόβλεπτος. Όμως, μην πτοηθείτε, αρκεί να κοιτάξετε ψηλά στο κτίριο Berkeley Building τον μετεωρολογικό φάρο, ο οποίος εκπέμπει διαφορετικά χρώματα και σας ενημερώνει για την εξέλιξη του καιρού. Αν είναι μπλε, ο καιρός θα είναι καλός, αν όμως αναβοσβήνει, πλησιάζουν σύννεφα. Αν το χρώμα είναι κόκκινο, βρέχει, και αν το κόκκινο αναβοσβήνει, πλησιάζει χιονόπτωση.

Τι να δω;

Freedom Trail

Το Freedom Trail. Θα το εντοπίσετε αμέσως, αρκεί να κοιτάζετε κάτω, ψάχνοντας για μία κόκκινη γραμμή πάνω στο πεζοδρόμιο. Οταν τη δείτε, απλώς... ακολουθήστε την. Είναι ένα ιστορικό «μονοπάτι» 4 χιλιομέτρων, που θα σας πάει μπροστά από παλιά κυβερνητικά κτίρια της Βοστώνης, εκκλησίες, μουσεία, δίνοντάς σας μια εμπεριστατωμένη ιστορική ματιά της πόλης.Museum of Fine Arts, Isabella Stewart Gardener Museum, John F. Kennedy - μουσείο και βιβλιοθήκη με πολλά από τα προσωπικά αντικείμενα του 35ου προέδρου, ανάμεσα στα οποία και η ιστορική κουνιστή πολυθρόνα του.

Μuseum of Science

Μuseum of Science (www.mos.org), για την αξέχαστη εμπειρία να βρίσκεσαι μέσα σε ένα μαχητικό αεροσκάφος ή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη.Απαραιτήτως μια βόλτα με «πάπιες» (Boston Duck Tours), που γίνεται με αμφίβια πολύχρωμα πουλμανάκια, τα οποία, αφού σας πάνε βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στη συνέχεια κυριολεκτικά βουτάτε στο Charles River για μια μικρή κρουαζιέρα, απολαμβάνοντας τη θέα της Βοστώνης από το νερό! (www.bostonducktours.com)

Η θέα στη Βοστώνη

Πού να φάω; Η θέση της Βοστώνης, στις ακτές του Ατλαντικού, την κάνει φημισμένη για τα θαλασσινά της.

Στο μικροσκοπικό Neptune Oyster, θα βρεθείτε μπροστά σε μια ποικιλία αστακών, καβουριών, γαρίδων και θαλασσινών, καθώς και στην αντίστοιχη λίστα κρασιών που τους ταιριάζουν. Διαλέξτε ένα τραγανό ξηρό αφρώδες και απολαύστε ένα Neptune plateau! (www.neptuneoyster.com) Θρυλικό στέκι με παράδοση, το αγαπημένο του JFK το Union Oysters House, 41 Union Street (www.unionoysterhouse.com)Στη Newbury street, στο «Κολωνάκι» της Βοστώνης, στάση για φαγητό στο Charley’s, όχι μόνο για τα απίθανα burgers, αλλά κυρίως για τη φοβερή clam chowder soup, παραδοσιακή συνταγή της Νέας Αγγλίας, που σερβίρεται μέσα σε στρογγυλό καρβελάκι ψωμί. Για τους λάτρεις του sushi, οπωσδήποτε στο sushi restaurant Fugakyu στην Beacon street (www.fugakyu.net). Τέλος, στη Little Italy ή αλλιώς North End με τα άπειρα ιταλικά εστιατόρια, διαλέξτε το Giacomo’s restaurant στη Hannover street.

Η τοπική μπίρα Samuel Adams

Πού να πιω;

Το wine bar Sonsie στη Newbury street (www.sonsieboston.com) είναι το ιδανικό μέρος για να σε δουν και να δεις. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η λίστα κρασιών, που χωρίζεται σε κατηγορίες, όπως φρέσκα και τραγανά λευκά, βερελάτα, αρωματικά, αφρώδη, πλούσια και πολύπλοκα κόκκινα κ.λπ., κάνοντας έτσι την επιλογή πολύ εύκολη ανάλογα με το τι είδους κρασί επιθυμείς να πιεις. Chocolate martini στο Oak room του Fairmont Copley Plaza hotel (www.fairmont.com). Για κοκτέιλ και χαλαρή κουβεντούλα το Caprice lounge bar, στην Tremont street, είναι ό,τι πρέπει. Kαι αν επιθυμείτε ένα αυθεντικό βοστωνέζικο μεθύσι, κάντε το με την τοπική μπίρα Samuel Adams!

Πού να μείνω; Το boutique hotel Fifteen Beacon, που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Βοστώνης, στο Beacon Hill (www.xvbeacon.com), είναι αυτό που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Όχι μόνο για το κτίριο, τα απίθανα δωμάτια με τα τζάκια, τα παλιά ασανσέρ, αλλά και για το φανταστικό Wine Cellar, το Moοo’s Private dining room, με την απίθανη λίστα κρασιών απ’ όλο τον κόσμο και τα μεγαλύτερα châteaux του Μπορντό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταξίδι, Βοστώνη,taxidi, vostoni