Προεόρτια ψώνια για οινόφιλους

Είναι όχι μόνο πρακτικές λύσεις για να σερβίρουμε το κρασί μας σωστά, αλλά και

πρωτότυπες ιδέες για ασυνήθιστα και χρηστικά χριστουγεννιάτικα δώρα.

Περί θερμοκρασίας των οίνων

Οι κανόνες σχετικά με τις θερμοκρασίες σερβιρίσματος των οίνων έχουν ένα και μόνο σκοπό: την απόλαυση στο ζενίθ των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε κρασιού. Προμηθευτείτε αυτό το ειδικό θερμόμετρο, προσαρμόστε το στο στόμιο του μπουκαλιού (κι αν θέλετε, αφήστε το εκεί: λειτουργεί άριστα και ως πώμα), τηρήστε τους κανόνες και απολαύστε: τα λευκά και τα ροζέ κρασιά στους 10-12 °C, τα ερυθρά στους 16 °C,

τα αφρώδη στους 8-10 °C, τα επιδόρπια στους 10 με 12 °C.

Ψηφιακό, ανοξείδωτο θερμόμετρο, Salter, 16 €, Cookshop

Τιρμπουσόν σύγχρονο

Η ιστορία τους μετράει πολλούς αιώνες, αφού τα ανοιχτήρια εφευρέθηκαν γύρω στα τέλη του 17ου αιώνα, από Άγγλους πότες. Το σχήμα τους στην πάροδο του χρόνου διαφοροποιήθηκε τόσο, που η σχετικά πλήρης συλλογή του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, την οποία μπορούμε να θαυμάσουμε στο Μουσείο Οίνου του ομώνυμου Κτήματος, αριθμεί περί τα 1900 ανοιχτήρια, που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα. Το λιτό και κομψό ντιζάιν του συγκεκριμένου ανοξείδωτου ανοιχτηριού κρύβει μια πρακτική πτυχή, αφού βιδώνει και ξεβιδώνει, ώστε να αποθηκεύεται και να καταλαμβάνει μικρότερο χώρο, ακόμα και σε μια τσέπη.

J. A. Henckels, 15,90 €, Παρουσίαση

Σαμπανιέρα μοντέρνα και σικ

Μοντέρνα, πρακτική, με αυστηρές γραμμές και με λαιμόκοψη για να μένει σταθερό το ανοιγμένο μπουκάλι μέσα στο παγόλουτρο. Αυτή η σαμπανιέρα είναι περίτεχνη, αν και φτιαγμένη από συνθετικό υλικό, και θα διατηρήσει χαμηλή τη θερμοκρασία αφρωδών και λευκών οίνων, που πίνονται δροσερά ακόμα και το χειμώνα. Εσωτερικά, έχει ένδειξη μέγιστης ποσότητας πάγου, για να μην το παρακάνουμε.

Equinox Peugeot, 59 €, Παρουσίαση

Δικό μου και με τη βούλα

Έξυπνοι και πρακτικοί, αυτοί οι έγχρωμοι δείκτες, εμπνευσμένοι από το βουλοκέρι, την πιο παλιά μέθοδο πιστοποίησης γνησιότητας, έχουν σκοπό να «σφραγίσουν» την προέλευση ή την ιδιοκτησία, κι αυτό είναι σοβαρή υπόθεση, ειδικά όταν πρόκειται για ένα ποτήρι από το αγαπημένο μας κρασί. Έτσι όπως βεντουζάρουν επάνω στα ποτήρια, κάθε καλεσμένος θα μπορεί εύκολα να ξεχωρίζει το δικό του.

Σετ 8τμχ., Classic Vacuvin, 6,50 €, Cookshop

Παρουσίαση, Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι, τηλ: 210 6835043 Cookshop, Ηροδότου 26, Κολωνάκι, τηλ: 210 72 58 989

Golden Hall, Μαρούσι, τηλ: 210 68 54 001Smart Park, Σπάτα, τηλ: 210 66 34 660 και σε ομώνυμα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. www.cookshop.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προεόρτια,proeortia