Νέος Βενέτης στο «Νέον»

Ένας ακόμα Βενέτης παίρνει θέση στο ιστορικό κτίριο του «Νέον» στην Ομόνοια.

Λίγα λόγια για το μαγαζίΣτο νεοκλασσικό κτίριο του πάλαι ποτέ καφενείου/ζαχαροπλαστείου Νέον στεγάζεται πλέον ένα ακόμα αρτοποιείο από το νέο concept καταστημάτων της Βενέτης, τα «Βενέτη 1948», όνομα που παραπέμπει στο έτος ίδρυσης του πρώτου φούρνου Βενέτη στη Νέα Ερυθραία το 1948. Στρατηγική και η επιλογή του σημείου που δεσπόζει σε κομβικό σημείο της πλατείας Ομονοίας: η εταιρεία

Βενέτης, στοχεύει, σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό δύο ακόμα καταστημάτων της στα εμβληματικά κτίρια του Τσίλερ, Μπάγκειον και Μέγας Αλέξανδρος, να συμβάλλει στην αναζωπύρωση της επιχειρηματικής κίνησης στο κέντρο της Αθήνας.

Μεγάλες τζαμένιες πόρτες μας υποδέχονται στον ψηλοτάβανο χώρο των 1200τ.μ. με τους πολυελαίους, τις γυάλινες προθήκες και τους ξυλόφουρνους που συνυπάρχουν με τα περίτεχνα κιγκλιδώματα, τον πλούσιο ανάγλυφο διάκοσμο της οροφής και τα κεντρικά υποστυλώματα, τα οποία δεν άλλαξαν καθόλου από την εποχή του Νέον. Ο επάνω όροφος, σπαρμένος με τραπεζάκια καφενείου, φιλοδοξεί να ζωντανέψει περασμένα μεγαλεία επιδιώκοντας να αναβιώσει τις εποχές που το Νέον χαρακτηρίστηκε ως το «λίκνον του ελληνικού ζατρικίου», χάρις στους μανιώδεις σκακιστές που επιδίδονταν στα πρώτα σκακιστικά τουρνουά.

Στο χώρο του μεσοπατώματος αλλά και στο υπόλοιπο κατάστημα φιλοξενείται η έκθεση «Αθήνα 1865-1970» από το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, που έχει ως θέμα την ιστορία της πλατείας και του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Αρχής γενομένης από την συγκεκριμένη έκθεση, το νέο Βενέτη 1948 στο Νέον φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πολυχώρο γεύσεων αλλά και πολιτισμού, καθώς ο χώρος πρόκειται να φιλοξενεί και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τι ψωνίζουμεΑπό τους ανοικτούς του ξυλόφουρνους ξεφουρνίζονται καθημερινά μια μεγάλη ποικιλία από ψωμιά από κάθε περιοχή της Ελλάδας και της Ευρώπης: χωριάτικοι, ελληνικοί άρτοι, μοναστηριακοί, βυζαντινοί, γενοβέζικοι, pavè και βιεννέζικοι, κι ακόμη σάντουιτς, πεινιρλί και αυθεντική ιταλική πίτσα. Μια ενδιαφέρουσα ποικιλία από πιάτα ημέρας, με βάση συνταγές της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, πλαισιώνονται από ένα δυνατό ζαχαροπλαστικό κομμάτι με δημιουργίες patisserie με την ιταλική υπογραφή CRISTIANO V καθώς και τούρτες, παρφέ, μακαρόν, τάρτες και δημιουργήματα από αυθεντική, βελγική σοκολάτα.

Έμφαση έχει δοθεί, τέλος, τόσο στο κομμάτι του πρωινού, με εκλεκτές ποικιλίες καφέ, ζεστά και δροσερά ροφήματα και εννέα διαφορετικές προτάσεις για πρωινό, χειροποίητες, παραδοσιακές, ελληνικές πίτες, muffins, cookies, κρουασάν, brioche, βιεννέζικα, κέικ, αλλά και στην κατηγορία των φρέσκων χυμών με το Green Juice Bar που περιλαμβάνει ολόφρεσκους χυμούς και smoothies φρούτων. Τέλος, με στόχο να διατηρηθεί το άρωμα του ιστορικού καφέ-ζαχαροπλαστείου, προσφέρονται μια σειρά από ελληνικά παραδοσιακά γλυκίσματα, όπως λουκουμάδες, μπακλαβάδες, γαλακτομπούρεκο, κανταΐφι, γιαούρτι με μέλι και καρύδια, ρυζόγαλο και κρέμες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέος Βενέτης, Νέον,neos venetis, neon