Κέικ όλο σοκολάτα

ΔιαδικασίαΚοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό, σε μεσαία ταχύτητα, έως ότου αφρατέψουν, προσθέτοντας σταδιακά και τα αυγά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σιγά-σιγά και το μείγμα των κοσκινισμένων υλικών.

Όταν ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε στον κάδο την

κρέμα γάλακτος και το γάλα και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε στο μείγμα τις σταγόνες κουβερτούρας (αν τις χρησιμοποιήσουμε). Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24 - 25 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και ψήνουμε για 55΄- 60΄. Αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 2 ώρες.

Κρέμα: Ετοιμάζουμε τις κρέμες ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Συναρμολόγηση: Όταν το κέικ έχει κρυώσει, το κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι οριζοντίως στη μέση, ώστε να πάρουμε 2 ισόπαχους δίσκους. Απλώνουμε πάνω από τον έναν δίσκο με μία στρώση από την κρέμα σοκολάτα. Από πάνω τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο και καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του καθώς και τα τοιχώματα του κέικ με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτα. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με τις νιφάδες σοκολάτας ή την τριμμένη σοκολάτα.

Keywords
Αναζητήσεις
keik olo sokolata
Τυχαία Θέματα
Κέικ,keik